Въпреки че знаем за препоръките да пием повече вода, невинаги

...
Въпреки че знаем за препоръките да пием повече вода, невинаги
Коментари Харесай

До какви проблеми води непиенето на вода

Въпреки че знаем за рекомендациите да пием повече вода, не всеки път съблюдаваме това да одобряваме целесъобразния най-малко от 8 чаши дневно. Забравяме, или пък водата не е измежду обичаните ни питиета. Но до какво с изключение на до неприятен мирис и бъбречни проблеми, може да докара непиенето на вода?

Натрупвате водно тегло

Може да ви звучи необичайно, само че непиенето на задоволително вода, може да е причина за задържането на непотребни течности и до наддаването на телесно тегло. Това се случва, тъй като тялото пести течностите си, с цел да се защищити от дехидратация.

Спад на енергийните равнища

Ако се чувствате по-често изтощени, помислете дали пиете задоволително вода. Добрата хидратация на тялото с вода е значимо за нашите енергийни равнища. Дори и лекото обезводняване може доста да изтощи енергийните ви равнища.

Губите централизация

Още една причина да пиете задоволително вода е, че мозъкът ви се нуждае от нея, с цел да действа както би трябвало. Дехидратацията на организма може да затрудни вашите централизация и хрумвания, което ще се отрази и на качеството ви на работа.

Чувствате се гладни

Много постоянно, когато се усещаме гладни, в действителност тялото ни споделя, че се нуждае от вода. Затова е елементарно да объркаме дехидратацията с същинския апетит и по този начин нормално посягаме към храната, което ни кара да одобряваме повече калории, в сравнение с се нуждаем, оставяйки се с недостиг на вода.

Кожата ни страда

Подхранваме кожата си външно, посредством козметиката, която употребяваме, само че и вътрешно, приемайки потребни храни и питиета, като водата. Непиенето на вода води до утежняване положението на кожата. Тя губи своя пресен тип и по-бързо се състарява.

Нарушавате метаболизма на въглехидрати и качеството на тренировката

Вашето тяло не може дейно да преобразува въглехидратите в сила без задоволително вода. Независимо че приемате спортни питиета, дефицитът на свежа вода се отразява отрицателно на качеството на вашата подготовка и тялото ви ще забави разграждането на непотребните мазнини.

Поява на запек

Ако страдате от запек, по всяка възможност не приемате задоволително количество вода. Дебелото черво действа в пъти в по-добре, когато му осигуряваме най-малко 8 чаши вода дневно. Това улеснява изхождането.

Затруднявате работата на сърцето

Когато сте обезводнени, сърцето ви би трябвало да работи по-усилено, с цел да поддържа притока на кръв. Липсата на задоволително призната вода може да повлияе на притока на кръв към мозъка, а това да ви накара да се почувствате по-зле, вероятни са припадъци. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР