Въпреки че всички диетолози съветват да хапваме два пъти седмично

...
Въпреки че всички диетолози съветват да хапваме два пъти седмично
Коментари Харесай

Пет от най-полезните и пет от най-вредните видове риба

Въпреки че всички диетолози поучават да хапваме два пъти седмично рибни артикули, има огромно значение тъкмо какъв тип ще изберем.

Красива коса, нокти и кожа, здраве и бърз метаболизъм – всичко това ни дава обещание постоянното ядене на риба. Особено за дамите е извънредно значимо да си набираме положително качество морски артикули, които са богати на минерали и омега-3 мастни киселини.

Но забележете, казахме “добро качество ”. Не всяка риба е потребна, изключително в огромни количества. Самият метод на развъждане на рибите е от огромно значение.

Ето кои са най-полезните риби:

Дива сьомга 

Неслучайно дивата сьомга откри място в диетата на съвсем всички фенове на здравословното хранене. Когато този тип риба се набира от дълбините на Атлантическия океан, е доста потребна за стомашния тракт и за предварителна защита от сърдечни болести, форсира метаболизма и зарежда тялото ни с мастни киселини.

Риба тресчица

Вкусната бяла риба е доста богата освен на омега-3, само че и на рядко срещания витамин B12, както и на фосфор и ниацин. Треската е доста богата и на протеини, тъй че е съвършена за хората, които водят деен метод на живот.

Скумрия

За благополучие една от най-често срещаните риби в българската кухня се подрежда измежду най-полезните. Макар че е доста по-мазна риба, в умерени количества тя доставя на тялото забележително количество омега-3 и омега-6.

Дъгова пъстърва

За разлика от останалите риби, дъговата пъстърва е най-полезна, когато е отгледана във плантация. Това я прави и рибата с минимум отрицателно въздействие върху околната среда. Същевременно е доста вкусна, богата на протеини и потребни мазнини.

Риба звук

Заради огромното количество омега-3 и протеини, рибата звук също е скъп артикул на трапезата ни. Важно е, обаче, да не прекаляваме с нея и да търсим първокласен генезис.

 Пет от най-полезните и пет от най-вредните типове риба

А кои са най-вредните:

Фермерска сьомга

Както казахме, методът на развъждане е значим. Фермерската сьомга има прекомерно огромно количество живак, който вреди на тялото ни.

Царска скумрия

Този тип, изключително когато се набира от Атлантическия океан, е също доста нечист с живак. Затова и е изцяло неразрешен за деца и бременни дами.

Синята риба звук

Макар че e считана за деликатес в Япония, не е целесъобразно да хапваме от нея повече от един път на месец, поради високите й равнища на живак.

Акула

Още една риба, която е считана за деликатес, само че истината е, че е извънредно нездравословна. Понеже акулата е див звяр, тя е доста богата на карбамид, който, в случай че се натрупа в организма ни, може да докара до бъбречна непълнота.

Риба меч

Макар и рибата меч да е богата на селен, цинк и витамини в нея също може да се откри прекомерно огромно количество живак, който я прави по-скоро нездравословна за нас.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР