Въпреки че всеки ден се хранят с калорични сирена, французите

...
Въпреки че всеки ден се хранят с калорични сирена, французите
Коментари Харесай

Французите са най-фини въпреки калоричните сирена

Въпреки че всеки ден се хранят с калорични сирена, французите с право се считат за едни от най-фините създания в света. Нивото на затлъстяване там е едвам шест %.

Поради този факт междинната дълготрайност във Франция е осемдесет и една години. В диетологията даже съществува разбиране, известно като френски абсурд.

То се отнася до обстоятелството, че заради особеностите на националната кухня французите всеки ден употребяват храни с високо наличие на мазнини – сирена, шоколад, разнообразни сосове и месо.

Но процентът на затлъстяване макар метода на хранене остава доста невисок. Това се дължи на обстоятелството, че порциите на французите са много по-малки от тези на американците и множеството европейци.

 Хранене

Освен това във Франция похапванията сред главните хранения въобще не са признати. Затова дневното ползване на калории се понижава с към петстотин.

А и обичаният метод на готвене във Франция е печенето, което не изисква добавка от масло и паниране. Печенето се счита за един от най-здравословните способи за подготвяне на храна.

В Италия междинната дълготрайност на жителите е осемдесет години, а равнището на затлъстяване е едвам тринадесет %. Италианските заведения за хранене, пръснати по света, дават напълно неправилна визия за тази национална кухня.

Според феновете на италианската кухня тя се състои от тежки сосове, тесто и бобови култури. Но множеството не помнят, че съществена съставна част в италианските ястия е зехтинът, който съдържа скъпи субстанции, потребни за сърцето.

Всъщност пастата и пицата фактически са известни в Италия, само че макароните и спагетите постоянно се оферират единствено като гарнитура. Основното ядене е варено месо и зеленчуци.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР