Въпреки че цената на петрола на международните пазари върви стремглаво

...
Въпреки че цената на петрола на международните пазари върви стремглаво
Коментари Харесай

Спадът на цената на петрола не се отразява засега на цените на горивата у нас


Въпреки че цената на петрола на интернационалните пазари върви стремително надолу от началото на годината, горивата на българския пазар задържат цените си. Това демонстрират данните от профилирания уебсайт fuelo.net, който дава информация за цените по бензиностанциите у нас.

Цените на петрола означиха най-големия си спад от 1991 година насам в понеделник, откакто Саудитска Арабия стартира ценова война с Русия, заяви Ройтерс. Поевтиняването е с над 30%.

Засега в България обаче не се следи спад на цената на горивата, които от началото на годината са поевтинели приблизително с 1 стотинка за литър. Очакванията на представители на петролния отрасъл у нас са до края на седмицата цените да паднат с към 10 ст./л. Редовното пояснение на петролните компании за забавената промяна на цените на горивата при спад на цената на петрола е съществуването на ресурси.

Средно намаляване от 1 ст. / л в понеделник

В понеделник междинната цена на най-масовия бензин у нас А95 понижа с една стотинка до 2.21 лева./л, до момента в който дизелът и газта резервираха цената си надлежно 2.26 лева./л и 97 ст./л.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР