Въпреки че сред някои народи определени екзотични храни се смятат

...
Въпреки че сред някои народи определени екзотични храни се смятат
Коментари Харесай

Екзотични храни, забранени от закона!

Въпреки че измежду някои нации избрани екзотични храни се считат за обичайни, за останалия свят тези блюда биха могли да бъдат много проблематични. Ето няколко странни ястия, които малко на брой одобряват за вкусни, само че те въпреки всичко биват забранявани със закони заради една или друга причина:

Фугу

Това е извънредно отровна японска риба, която в случай че не се подготви по специфична технология, би могла да убие някой и то за относително малко време. Ето за какво приготвянето на блюда с фугу се поверява само на потвърдили се кулинарни виртуози, минали през специфичен курс. Заради заплахата от отравяне похапването на фугу е неразрешено в Съединени американски щати.

Конско месо

 Конско месо

Приложението на конско месо в кулинарията може и да не ви се коства чак толкоз извънредно, само че наподобява американците го намират за извънредно неприемливо. Ето за какво потреблението на месо от такова добиче е неразрешена със закон.

За известно време тази възбрана очевидно не е била настояща, само че през 2014 година тя още веднъж се обновена. При възбраната не се имат поради някакви здравословни съображения, а просто концепцията за похапването на месо от кон на американците им се вижда извънредно неморална.

Хагис

Този месен шотландски деликатес вероятно би допаднал на доста нашенци, защото по състав се приближава до обичайния у нас бахур.

 Хагис

Поради обстоятелството, че съдържа в себе си бял дроб обаче, той е неразрешен за консумация в Съединени американски щати. Причината е, че съгласно тамошната Агенция по храните по време на кръвопролитие на животното в този орган навлизат течности, които в следствие го вършат несъответствуващ за банкет.

Казу марзу

 Казу Марзу

Екзотичното сирене е познато още и като казу-марцу. То се отличава със характерен усет и още по-необикновен тип. Придобива известност поради това, че по него има яйца, снесени от мухи. След като се излюпят ларвички, те стартират да разяждат хранителния артикул, само че в същото време му придават приключен тип с мазнини, захари и протеини.

Сиренето е публикувано най-много в Сардиния, където на него се гледа като на огромен деликатес. Въпреки че някои го намират за изключително вкусно, на други им призлява единствено при мисълта да се допрян до хранителен артикул, получен при такава необикновена технология. Сред враговете на деликатеса очевидно са и американците, защото в Съединени американски щати потреблението на Казу-марзу се не разрешава със закон.

Аки

 Плод Аки

Tова е характерен за Ямайка плод, който има ядлива част и черни семена, можещи да причинят отравяне. Ако се изяде дружно с тях, може съществено да навреди. Поради тези съображения надали бихте могли да го откриете в легалните американски магазини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР