Въпреки че Русия обяви частично изтегляне от района на украинската

...
Въпреки че Русия обяви частично изтегляне от района на украинската
Коментари Харесай

Продължават руските удари въпреки обявеното изтегляне от Киев и Чернигов

Въпреки че Русия разгласи отчасти евакуиране от региона на украинската столицата Киев и североизточния град Чернигов, украинските управляващи оповестяват за продължаващ обстрел.

Западни разследващи служби показаха подозрение, че съветските елементи ще понижат ударите в тази част на Украйна, и считат, че става дума по-скоро за ротация на обособени съветски елементи и задачата е илюзия на съперника.

Властите в Чернигов, на към 140 километра северно от Киев, настояват, че регионът е бил обстрелван цяла нощ макар обещанието на Русия след договарянията в Истанбул, че ще понижи интервенциите в този регион.

Ракетен обстрел и въздушни удари е имало и по Нижин на 90 км югоизточно от Чернигов, заяви регионалният шеф Вячеслав Чаус в обществените мрежи.

Говорител на украинското министерство на защитата съобщи, че съветските сили не престават опитите да завладяват опустошения пристанищен град Мариупол .

Удари е имало и по постройка на Червения кръст , твърди украинският омбудсман Людмила Денисова. Все още няма информация за потърпевши, само че от кметството оповестиха за общо 20 хиляди поданици на обсадения град, отведени „ срещу волята си “ в Русия. Но няма опция за самостоятелна инспекция на тези данни.

Британското военно разузнаване заяви, че съветските елементи, претърпели тежки загуби в Украйна, са били принудени да се върнат вкъщи и в прилежащ Беларус в опит да се реорганизират и снабдят.

„ Русия евентуално ще продължи да компенсира понижената си дарба за сухопътни маневри посредством всеобщи артилерийски и ракетни удари “, добави министерството на защитата в Лондон.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че въпреки първичните признаци от диалозите в Истанбул да са били позитивни, те не заглушават детонациите на съветските снаряди.

„ Европейският съюз, като се надявам и Норвегия, би трябвало да забранят съветски кораби да употребяват европейски пристанища за времето, през което съветските сили блокират нашите пристанища “, прикани Зеленски във видеообръщение към Народното събрание на Норвегия.

На договарянията в Истанбул Украйна сложи за първи път съответни оферти, които плануват безпристрастен статут в подмяна на гаранции за сигурност по прилика на член 5 от контракта на НАТО по отношение на груповата защита. Сред евентуалните гаранти за сигурност са страните от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, т.е. Русия, Съединени американски щати, Англия, Китай и Франция, а също и Турция, Германия, Канада, Италия, Полша и Израел.

Предложенията включват също 15-годишен интервал на съвещания по отношение на статута на анексирания Крим, като те могат да влязат в действие единствено при положение на цялостно преустановяване на огъня. По думите на ръководителя на украинската делегация Давид Арахамия подписването на кротичък контракт с Русия е допустимо единствено при цялостно евакуиране на съветските войски от територията на Украйна към 23 февруари, преди съветското навлизане, в това число от южната част на Херсонска област, по този начин наречения „ кулоар “ към Крим.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР