Въпреки че председателят на Европейския парламент Антонио Таяни върна спорния

...
Въпреки че председателят на Европейския парламент Антонио Таяни върна спорния
Коментари Харесай

Заради пакета Мобилност: Български превозвачи протестират в София и Страсбург

Въпреки че ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни върна противоречивия пакет " Мобилност " за доразглеждане в транспортната комисия, българските превозвачи не се отхвърлиха от желанието си да пътуват за Страсбург, където да провеждат митинг. Такъв се организира и в София. На живо от двата митинга - Александър Марков и Николай Минков.

Въпреки това развиване, българските превозвачи не се отхвърлиха от желанието си да пътуват за Страсбург, където да провеждат митинг.

На протестния протест пред Европейския парламент са се събрали над 100 български превозвачи и техния сътрудници от Румъния, Полша, Латвия и Литва. Превозвачите обявиха, че няма да се откажат от своите протестни дейности и ще се опитат до последно да отсрочат приемането на пакет " Мобилност ".

На трибуната пред европарламента излязоха всички български евродепутати, които обявиха, че това е една дребна победа, само че това не значи, че битката е завършила. Въпреки радостната за тях вест през днешния ден, превозвачите осъзнават, че следва да се измине много дълъг път, до момента в който вероятно разглеждането на пакета бъде отсрочено за идващия състав на Европейския парламент.

Протест се организира и в София на площад " Александър Невски ".

В столицата се събират протестиращи от всички краища на България. Протестът е разгласен за 12:30. Няма да има блокиране на придвижване. Отцепва се бул. " Витоша ", където ще мине пешеходното шествие единствено в едната лента и ще стигне до председателството на Европейската комисия на бул. " Георги Раковски ". Освен товарните превозвачи, по същото време стачкуват и техните сътрудници от автобусните транспорти. Протестите ще се слеят на бул. " Георги Раковски ", където ще бъде и финалът на митинга в София.
Димитър Димитров - изпълнителен шеф на автомобилната камера: Дали е победа или са просто някакви финтове от страна на Европейския парламент, следва да забележим. Защото при всяко едно връщане на пакета една стъпка обратно, текстовете стават все по-тежки обратно. Не виждаме компромис.
Според Димитров, че откакто през днешния ден няма да има гласоподаване, финалното решение за пакета ще бъде взето от идващия европейски парламент. Все отново той добави:
" На 3-4 април има сесия в Брюксел, след което има огромна сесия в Страсбург сред 15 и 18 (април - б.р.), когато Таяни въпреки всичко желае транспортната комисия да излезе с ново решение и да бъде гласуван пакетът ", добави Димитров.  Таяни върна пакета Таяни върна пакета "Мобилност " в транспортната комисия на Екологичен потенциал
Председателят на Европейския парламент Антония Таяни върна пакета “Мобилност” за доразглеждане в превоза комисия. Това стана при започване на пленарна...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР