Въпреки че онлайн търговията все още не е изместила традиционния

...
Въпреки че онлайн търговията все още не е изместила традиционния
Коментари Харесай

Продажбите на обувки все повече онлайн

Въпреки че онлайн търговията към момента не е изместила обичайния метод на извършване на покупки, растежът в сферата е все по-осезаем в международен мабащ. И България надалеч не изостава от тази наклонност и у нас има забележителен растеж в онлайн покупките. Какво избираме през Мрежата? Съвсем естествено, това са електроуреди, мобилни аксесоари, облекла и несъмнено, обувки. В дрешника ви евентуално има най-малко един артикул, поръчан от фирмен онлайн магазин или от търговец. И това ще става все по-нормално.

Какви са актуалните трендове в онлайн търговията?

Увеличаването на онлайн покупките не е инцидентно на фона на растящите цени и пандемията през последните години. Потребителите са все по-склонни да търсят най-хубавите предложения онлайн и да отделят време за намирането им. Онлайн доста по-лесно и бързо могат да бъдат сравнявани цени, характерности и преимущества на даден артикул. Тази и сходни аргументи обезвреждат предпазливостта на потребителите и наклонността за от ден на ден покупки онлайн на месечна база от даден консуматор е реалност. Нещо забавно, което би трябвало да се означи - пораства и цената на покупките, както и на вида артикули, поръчвани през уеб страници. Мебели и огромни електроуреди: в случай че до неотдавна това бяха извънредно лимитирани видове артикули, в сегашното към този момент е напълно обикновено те да бъдат избирани от Мрежата. Това приказва за доверие към онлайн търговците, както и към заплащанията с карта. Все още желания мерод на възнаграждение на поръчан артикул през уеб страница е натрапен платеж, само че има наклонност за последователното отпадане на този вид пазаруване.

Модата играе значима роля в онлайн пазара на България и уеб сайтове като obuvki.bg 

75% от поръчваните онлайн артикули в България са облекла, обувки и аксесоари, като през последните 4 години интернет потреблението у нас е нарастнало с 12 пункта. Средната стойност на една онлайн покупка е 50-60 лв., а упованията са тази сума да се усилва. За растежа значително способства и COVID-19 пандемията, която накара огромна част от бизнесите да развият онлайн наличието си. От 2020 до 2023 пазарът пораства непрекъснато, като единствено през последната година онлайн търговията бележи 30% растеж в България.

Какви са преимуществата на онлайн търговията?

1. Време

Потребителите от ден на ден ценят времето си в забързаното всекидневието и вместо да пътуват няколко километра до даден магазин, могат да получат стремежи артикул единствено с няколко клика когато и да е на денонощението. Това в особена мощ важи за работещи, заети консуматори, които не разполагат с доста свободно време и търсят бързо и елементарно решение.

2. Пари

Ако търсим най-хубавата оферта за даден артикул, евентуално ще я получим онлайн. В интернет пространството елементарно могат да бъдат съпоставени разнообразни цени, оферти и промоции и да изберем най-изгодната и подобаваща за нас. За разлика от обичайното извършване на покупки, където изборът е много по-ограничен изключително в по-малки обитаеми места, в онлайн магазините съвсем постоянно могат да се намерят преференциални оферти.

3. Богат избор

Разнообразието, което един консуматор може да откри в мрежата, не може да се съпостави с това, което има във физическите магазини към него, без значение от мащабите им. Онлайн търговията печели от ден на ден нови консуматори с богато многообразие и подбор за всеки усет.

4. Отложено пазаруване

Много от уеб страниците имат опциция, която разрешава на потребителите да изберат и " следят " свои обичани артикули, които да купят в идващ миг. Това ви разрешава да следите за понижения на цената по време на дискаунти или разпродажби.
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР