Въпреки че голяма част от богатството на кралските особи остава

...
Въпреки че голяма част от богатството на кралските особи остава
Коментари Харесай

Принц Уилям наследява имение на стойност 1 милиард долара

Въпреки че огромна част от благосъстоянието на кралските особи остава забулено в загадка, финансови специалисти са съставили оценки на положението им въз основа на добре документирани разкази за техните персонални сбирки и наследени парцели. И макар че кралските завети в никакъв случай не се оповестяват обществено, смяната на кралските трофеи и прехвърлянето на активи имат дълготраен казус.

Сега, след гибелта на кралица Елизабет II, CNN Business оповестява, че Уилям – който в този момент е първи в линията за заместничество на трона, притежавайки формалните трофеи принц на Уелс и херцог на Корнуол и Кеймбридж – наследява частното херцогство от имението Корнуол от татко си, крал Чарлз III.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by @animalhealthuk (@animalhealthuk)

Създадено през 1337 година от крал Едуард III, имението се счита, че коства към £1 милиард ($1,2 милиарда) съгласно финансовите доклади от предходната година. Херцогство Корнуол обгръща обилно портфолио от земя и парцели, в това число съвсем 140 000 акра в югозападна Англия.

Според уеб страницата му приходите от имението се „ употребяват за финансиране на публични, частни и благотворителни действия “ на херцога на Корнуол. Тази купа в този момент се държи от Уилям.

Forbes пресметна предходната година, че персоналното положение на кралица Елизабет възлиза на 500 милиона $, включващо нейните бижута, сбирка от творби на изкуството, вложения и две резиденции - замъка Балморал в Шотландия и Сандрингам Хаус в Норфолк, и двете от които тя наследи от татко си, крал Джордж VI.

Имотите съставляват лъвския дял от кралското благосъстояние, като фамилните активи възлизат на минимум £18 милиарда ($21 милиарда). Като ръководещ монарх крал Чарлз в този момент е надзирател на имението Crown Estate, оценено на £16,5 милиарда ($19 милиарда). От него обаче се изисква да съобщи всички облаги от парцели на държавното управление в подмяна на част - наречена суверенна безплатна помощ, употребена най-вече за възнаграждение на личния състав и поддържане на парцелите - като част от съглашение, датиращо от 1760 година

Крал Чарлз също в този момент е страж на имението на херцогство Ланкастър, което датира от 1265 година и неотдавна беше оценено на към £653 милиона ($764 милиона), оповестява CNN. За разлика от Crown Estate, и двете херцогства се смятат за частни парцели, върху които Чарлз и Уилям не са задължени да заплащат налози или да дават каквито и да е детайлности с изключение на отчитането на приходите си. CNN отбелязва, че и двете херцогства непринудено заплащат налог върху приходите от 1993 година

Междувременно уебсайтът на Institute for Government показва, че кралят може да харчи парите от суверенната безплатна помощ единствено за кралски отговорности и че нито той, нито неговият правоприемник имат право да се възползват от продажбата на активи в своите херцогства. Всяка облага от упоменатите продажби ще бъде реинвестирана назад в имението.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Kamila | o royalsach | (@krolewski_zakatek)

Възпоменанието за починалата кралица, чийто ковчег дойде в Бъкингамския замък във вторник, е в ход. Той бе пренесен в върволица на лафет на Кралската конна артилерия от Бъкингамския замък до Уестминстърския замък, където кралицата ще лежи в Уестминстър Хол до сутринта на държавното заравяне, което е планувано за 19 септември.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР