Въпреки че електрическите автомобили съществуват от десетилетия, те все още

...
Въпреки че електрическите автомобили съществуват от десетилетия, те все още
Коментари Харесай

KONA Electric разбива митовете за електрическите автомобили

Въпреки че електрическите коли съществуват от десетилетия, те към момента не са толкоз постоянно срещани като транспортните средства с мотори с вътрешно горене. Поради това към момента има доста легенди и дезинформация към колите с батерия.

Ето някои от най-често срещаните неправилни схващания за електрическите коли (EV) и по какъв начин KONA Electric ги разрушава.

Мит: EVs имат пай пробег с едно зареждане.
Факт: С напредването на технологията на батериите, дистанцията, което EV може да измине с едно зареждане, непрестанно се усъвършенства. Най-новото потомство на модела с акумулатори от 64 кВтч на
KONA Electric може да измине до 484 км с едно зареждане. Това го прави повсеместен вид за всевъзможен вид шофиране: освен за къси пътувания в града, само че и за междуградски пътувания.

Мит: EVs са прекомерно скъпи.
Факт: Докато електрическите коли костват приблизително повече от колите с вътрешно горене сега на първичното закупуване, ценовата разлика сред тях понижава с времето. Много
европейски страни оферират данъчни облекчения и държавни дотации, с цел да компенсират разноските за покупка на EV.

Важно е също по този начин да се вземат поради общите разноски за благосъстоятелност при закупуване на EV. Няколко изследвания демонстрират, че разноските за EV е съпоставим или даже малко по-нисък от този на
бензиновите транспортни средства, освен тъй като на някои места в света електричеството е по-евтино от бензина, само че и тъй като притежателите на EV харчат по-малко пари за поддръжка и ремонт.

Друг индикатор, който би трябвало да се прегледа, е остатъчната стойност. EV са склонни да резервират повисок % от първичната си стойност на пазара на използвани коли спрямо бензиновите коли. С петгодишна неограничена гаранция за всичките си транспортни средства без ограничаване в пробега и осемгодишна или 160 000 км на батериите, електрическите коли на Hyundai са склонни да се класират изключително добре в този аспект.

Сред петте най-големи европейски пазара се планува, че KONA Electric има една от водещите остатъчни стойности спрямо главните EV съперници на пазара, като поддържа приблизително 47,2 % от първичната си стойност съгласно данните, оповестени от самостоятелния указател за RV Autovista Intelligence. С последните усъвършенствания за моделна година 2020 като повишен пробег с едно зареждане, усъвършенствана съгласуваност и технология за зареждане, са изчислени даже за повишение на остатъчната му стойност.

IONIQ на Hyundai, първият автомобил в света, предлаган с три разнообразни различни задвижвания, беше класиран като първенец по остатъчна стойност две години поред. Наградата се основава на плануваната остатъчна стойност след четири години и годишен пробег от 10 000 километра, съгласно самостоятелните консултанти за пазарно разузнаване Schwacke GmbH.

Мит: Няма задоволително места за зареждане на EV.
Факт: В Европа през 2019 година бяха регистрирани почти 165 000 публични станции за зареждане с EV, в това число над 17 000 високоскоростни станции за бързо зареждане и този брой продължава да пораства. Все по-голям брой супермаркети и публични паркинги оферират безвъзмездни EV станции за зареждане. Клиентите, които избират да зареждат своя EV у дома, могат да употребяват общоприет електрически контакт с помощта на кабела, възложен с автомобила (включително In-Cable Control Box) за зареждане през нощта, или да конфигурират стенна кутия за побързо зареждане (Wall-Box Charger).

KONA Electric разполага с опционално трифазно бордово зарядно устройство с мощ 10,5 кВт, което е съвместимо с публични еднофазни или трифазни зарядни станции за изменчив ток или с Wall-Box Charger вкъщи. Това разрешава доста по-кратки времена на зареждане: 100 % за 4 часа, 50 минути за версията с 39 кВтч или 7 часа 30 минути за версията с 64 кВтч. В България, инфраструктурата от зарядни станции се развива с извънредно бързи темпове, като тя включва над 250 точки в цялата страна. За 2019г., инфраструктурата в България превъзхожда в пъти другите страни от Западна Европа, с помощта на множеството вложения за имплементиране на налична мрежа от зарядни станции. Прогнозата е за още по-голямо нарастване заради обстоятелството, че голям брой бизнес организации конфигурират зарядни станции за общо прилагане в своите обекти.

Мит: Опасно е да зареждате електромобил при дъжд.
Факт: EV и техните зарядни устройства са основани по този начин, че да устоят на всички метеорологични условия и са оборудвани със модерна технология, с цел да ги създадат също толкоз безвредни, колкото бензиновите dвтомобили, в случай че не и по-безопасни. Шофьорите няма да имат проблем да зареждат своя EV, когато вали.

За още по-голямо успокоение по време на шофиране, KONA Electric е оборудван с най-новите технологии за дейна сигурност и помощ при шофиране, известни като Hyundai SmartSense. Това включва самостоятелна спешна спирачка с различаване на пешеходци, помощник за наблюдаване на сляпата точка, помощник за следене за съществуването на трафик зад автомобила, предизвестие за овакантяване на пътната лентата, предизвестие за отмалялост у лидера, интелигентно предизвестие за ограничение на скоростта, помощник за дълги светлини и образован круиз надзор със Stop&Go функционалност, поддържащ пътната лента.

Мит: На пазара няма EV, който да дава отговор на моите потребности.
Факт: Пазарът на електрически коли се усилва с невиждани темпове. От компактните градски коли до SUV коли, през днешния ден EV са в положение да посрещнат огромното многообразие от метод на живот и условия.

KONA Electric e първият стилен e-SUV, който се появи на европейския пазар. Той е особено приспособен да поддържа деен метод на живот, с помощта на своите SUV гени като повишен пътен луфт, опция за прикрепяне на товари на покрива до 100кг и непостижим пробег с едно зареждане.

Мит: Електрическите коли не са занимателни за шофиране.
Факт: В съпоставяне с бензиновите коли, EV са по-тихи за шофиране и оферират по-плавно пътешестване. Много електрически автомоили се отличават с по-динамично ускоряване спрямо техните сътрудници с вътрешно горене и даже имат усъвършенствана динамичност на шофиране заради ниското разположение на тежката батерия.

С 204 к.с., оптимален въртящ миг от 395 Нм и оптималната скорост от 167 км / ч, KONA Electric е мощен SUV. Той може да форсира от 0 до 100 км / ч единствено за 7,9 секунди. В допълнение, автомобилът предлага интуитивна система за превключване сред разнообразни режими на работа единствено с едно натискане. По този метод, KONA Electric дава отговор на всички условия - от икономично до спортно шофиране. Регулируемата регенеративна спирачна система разрешава на лидера да контролира интензивността на регенеративното прекъсване, като употребява задвижванията на перата зад кормилото. Системата възвръща спомагателна сила, когато е допустимо. Задържайки лявото перо, лидерът може даже да приведе автомобила до цялостно прекъсване - без да употребява спирачките. В композиция с радарния датчик, интелигентната регенеративна спирачна система даже автоматизирано ще ръководи регенеративното прекъсване в сходство с идния трафик.

Мит: Електрическите коли не наподобяват добре.
Факт: KONA Electric е планиран по този начин, че да се откроява на улицата. Той предлага елегантни, изваяни линии, мощни LED светлини и аеродинамично усъвършенствани 17-цолови лети джанти. Предната част на автомобила разполага с неповторима затворена решетка за съвременен и изчистен външен тип. Междувременно клиентите могат да избират от 21 разнообразни цветови комбинации на екстериор за самостоятелен жанр.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР