Въпреки че до последно социалистите се гласяха утре да се

...
Въпреки че до последно социалистите се гласяха утре да се
Коментари Харесай

Нинова отлага пленума, защото споразумението с ПП не е готово

Въпреки че до последно социалистите се гласяха на следващия ден да се съберат на присъствен пленум, на който да одобрят съдружното съглашение с " Продължаваме промяната ", както и структурата на Министерски съвет плюс кандидатурите за министри на левицата, водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова отсрочи съвещанието. Членове на Националния съвет, с които Българска социалистическа партия беседва, разясниха, че и те са озадачени от решението и че най-вероятно соцлидерът има възражения по плана на съглашение, които Политическа партия ще сключат с всяка една от трите обединения. Оказва се, че документът не е подготвен, макар уверенията на Кирил Петков и Асен Василев, че са го работили до късно през нощта против понеделник и че единствено официално би трябвало да мине през утвърждение на партийните органи.

" Другарки и приятели, уверяваме ви, че работата по плана на съдружно съглашение за сформиране на държавно управление на Република България продължава и Националният съвет на Българска социалистическа партия не би могъл да организира съдържателно разискване на този извънредно значим политически документ в финален вид ", написа в писмо от отдел " Деловодство " на пленума. То е изпратено до всеки член на Националния съвет. Посочва се още, че по изтъкнатата причина свиканото от 14 часа във вторник, 7 декември, съвещание на Народно събрание, се отсрочва за различен ден, без да се прецизира за кой.

По-рано през днешния ден в соццентралата на " Позитано " 20 на изключителна среща с Корнелия Нинова се озоваха двамата водачи на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев, настояват интернет издания. Те бяха видяни да влизат незабавно след консултациите при президента Румен Радев.

Не е ясно какво ги е отвело по този начин незабавно при лидерката на Българска социалистическа партия, прекомерно е допустимо да има проблеми при разпределението на ресорите във властта и министерските постове. Самата тя изясни, че почистват противоречиви неща по съглашението.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР