Въпреки, че безработицата в САЩ в момента е на по-високи

...
Въпреки, че безработицата в САЩ в момента е на по-високи
Коментари Харесай

Домакинствата в САЩ с рекордно богатство

Въпреки, че безработицата в Съединени американски щати сега е на по-високи равнища от преди пандемията от COVID-19,  борсовите знаци регистрираха рекордни стойности, а това се отрази и на съвкупното благосъстояние на щатските семейства, написа Forbes, представен от profit.bg.

Изданието отбелязва, че това се случва на фона на рекордно бързото повишаване на задълженията на семействата в страната.

Данни на ФЕД към края на третото тримесечие на 2020 година демонстрираха, че общото благосъстояние на семействата в Съединени американски щати пораства до 123.5 трилиона $, или с 8% по отношение на година по-рано.

Изчисленията са направени като от активите, към които се включват парцелите, вложенията в скъпи бумаги и депозитите, се извадят отговорностите.

Най-голяма част от растежа през последните 3 месеца идва от вложенията в акции (2.8 трилиона долара), до момента в който повишаването на цената на парцелите прибавя нови 400 милиарда $ към благосъстоянието на семействата.

Дълговете на семействата, включващи ипотечните и потребителските заеми, както и отговорностите по кредитните карта порастват до 16.4 трилиона $. Това е с 5.6% повече по отношение на тримесечие по-рано, което е най-бързото им повишаване в историята. Предходният най-много бе от 2017 година, когато те се усилиха с 3.9 на 100.

Задълженията на предприятията пък регистрират спад с 0.9% до 17.5 трилиона $, а държавният дълг пораства с 9.1% до 26 трилиона $.

През третото тримесечие на 2020 година S&P 500 добави 8%, до момента в който Nasdaq набъбна с 12%.

Изследване на Gallup от март и април тази година сподели, че едвам 22% от американците, печелещи по по-малко от 40 000 $ годишно имат вложения в акции, спрямо 84% от хората с приход от над 100 000 $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР