Въпреки бързото развитие на пътническите самолетни превози и насищането с

...
Въпреки бързото развитие на пътническите самолетни превози и насищането с
Коментари Харесай

10-те най-бързи влака в света

Въпреки бързото развиване на пътническите самолетни транспорти и насищането с коли във всички краища на света, влаковете претърпяват същински подем. Високоскоростният жп превоз предлага бързо напредване на огромни дистанции с отговарящ комфорт. Разработката и употребата на съвременни високотехнологични влакове е влиятелно предизвикателство пред най-развитите и богати страни.

Предлагаме ви лист на 10-те най-бързи влака в света, изработен от zen.yandex.ru.
 Снимка 529916
Източник:

10. Руският Sapsan train

С оптималната скорост от 250 км / ч е с най-малката скорост в този лист, само че е най-широк измежду останалите модели свръхскоростни влакове. Sapsan train свързва двата най-големи градове в Русия - Москва и Санкт Петербург единствено за 3,5 часа.
 Снимка 529922
Източник:

9. Френският трен Eurostar

Постига оптималната скорост от 300 км / ч, а влакът е прочут с потенциала си от 900 пасажери.
 Снимка 529917
Източник:

8. Испанският AVETalgo-350

Базиран на мощната технология на Bombardier Transportation и с най-сложен дизайн, този трен е кадърен да форсира до най-много 350 км в час и това е индикаторът на скоростта, посочена в неговото име.
 Снимка 529918
Източник:

7. Тайванският THSR 700T

Този трен е прочут и с големия си потенциал от 989 души. Произлизащ от фамилията на Shinkansen и създаден в Япония, той е кадърен да доближи скорост от 340 км / ч с цялостни вагони.
 Снимка 529919
Източник:

6. Корейският трен KTH2

Заема място в тази ранглиста с оптималната скорост от 352 км /ч, само че е разрешено в постоянната употреба да доближава единствено до 300 км в час.

5. Германският трен TR09

TR09 съумява да впечатли със своите характерности, защото този електровоз съумя да доближи скорост от 450 км в час, като в същото време беше най-ниският измежду съперниците.
 Снимка 529920
Източник:

4. Китайският " патрон " CRH380A

CRH380A е с най-дългия " нос " в света, измежду всички влакове от този вид, оптималната записана скорост от него е 489 км в час.
 Снимка 529921
Източник:

3. Китайският Maglevк Train

Третият в листата с водачите се движи на магнитна възглавница, а не от силата на търкане на влака с релсите. Maglevк Train съумя да доближи скорост от 505 км в час.

2. Френски трен е втори по скорост

Вероятно никой не очакваше от французите, че ще съумеят да основат подобен трен, който е втори в света по скорост и в това време се движи по релси със мощ на прилепяне и търкане. Достигнатото от него ускоряване е 574 км/ч с работещ личен състав на борда.
 Снимка 529915
Източник:

1. Японският Shinkansen

Японската технология още веднъж изпреварва останалите. Инженерите там съумяха да основат в действителност необикновен трен с магнитна левитация (на магнитна възглавница).

Неговата специфичност се крие във обстоятелството, че той е беззвучен, а скоростта му е рекордните над 600 км в час.

Все още никой не е съумял да счупи върха на Shinkansen и при нови проби след модернизиране идната цел е ускоряване до 700 км в час.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР