Въпреки бързото нарастване на популярността на чатботове, базирани на невронни

...
Въпреки бързото нарастване на популярността на чатботове, базирани на невронни
Коментари Харесай

Google може да издаде какво сте си говорили с изкуствен интелект Bard

Въпреки бързото повишаване на известността на чатботове, основани на невронни мрежи, като ChatGPT от OpenAI или Bard от Гугъл, на този стадий тези логаритми имат доста дефекти, в това число такива, свързани с поверителността. Това изказване се потвърждава от появяването на връзки към чатове на консуматори с бот с изкуствен интелект на компанията в резултатите от търсенето на Гугъл.

Изследователят Гаган Гхотра беше един от първите, които видяха, че в търсачката на Гугъл се появяват връзки към чатове на консуматори с бота Bard. Щраквайки върху една от тези връзки, можете да видите историята на връзката сред даден консуматор и логаритъма за изкуствен интелект. Въпреки че данните на самите консуматори в диалозите не са посочени, известията може и да съдържат някаква поверителна информация, за което откривателят и побързал да предизвести потребителите, публикувайки известие в обществената мрежа X.
-->
Питър Лиу, откривател в DeepMind AI, благосъстоятелност на Гугъл, се опита да смекчи обстановката, като съобщи, че резултатите от търсенето включват връзки към чатовете на потребителите, които са употребявали функционалността " Споделяне ", която може да се употребява, с цел да се покажат резултатите от връзката с бота на някой различен. Това пояснение обаче не задоволи потребителите и беше разкритикувано. Мнозина смятаха, че даже когато функционалността " Споделяне " е била употребена, хората са желали да дадат резултатите от връзката си с Bard на някой съответен човек, а не да ги създадат обществено налични в интернет.

Проблемът се усложнява от обстоятелството, че индексирането на чатовете с бот с изкуствен интелект, е друго от метода, по който работи функционалността " Споделяне " в други артикули на компанията, като да вземем за пример Гугъл Docs или Гугъл Drive. Освен това при корпоративните артикули на Гугъл има предизвестие, че шерването на наличие с хора отвън домейна на организацията на потребителя може да бъде рисково. В случая с Bard обаче не се появява съобщение, че резултатите от връзката с бота ще бъдат индексирани и направени обществено налични.

В последна сметка Гугъл явно е признала казуса и в този момент работи върху решение. " Бард " разрешава на хората да споделят чатове, в случай че пожелаят. Ние също по този начин не планираме тези чатове да бъдат индексирани от търсачката на Гугъл. Сега работим по блокирането им от индексиране ", съобщи Дани Съливан, представител на Гугъл за връзки с обществеността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР