Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар с пряко попадение

...
Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар с пряко попадение
Коментари Харесай

Украинската армия удари с точен удар офиса на Денис Пушилин в Донецк -

Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар с директно попадение против администрацията на сепаритистите в центъра на Донецк, заяви Донецката новинарска организация. Атаката, по време на която са изстреляни минимум снаряда е станала във вторник по обяд. След ударите постройката е избухнала в пламъци В момента на удара сепаратисткият водач на т. н. Донецка национална република Денис Пушилин не е бил в постройката и не е потърпевш. В Телеграм Пушилин упрекна за удара НАТО, защото по думите му за обстрела на Донецк били употребявани снаряди по стандарта на пакта .

От щаба на териториалната защита на т. н. ДНР оповестиха за трима убити и неизяснен брой ранени. Сепаратистите настояват, че снаряд е блъснал жилищна постройка в квартал Ворошиловски, като е потрошил прозорците, вратите, балконите и тавана. Унищожени са жилищни здания и коли по улица „ 50 години Съюз на съветските социалистически републики “, площад „ Нурмагомедов “, улица „ Челюскинци “, бул. „ Дзержински “, улица „ Артьом “, кметът на Донецк също уточни, че вредите са вследствие на „ артилерийски обстрел на НАТО “.

Arrival at the building of the Administration of the Head of the DPR.
— ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews)
След като остана жив и незасегнат водачът на ДНР Денис Пушилин разгласява видеообръщение в канала си в в Телеграм. „ Използвани са снаряди диаметър 155, модел НАТО. Всъщност в този момент Западът взе участие в съответното целеустремено заличаване на цивилни масиви в град Донецк. Като цяло считам, че незаконният украински режим би трябвало да си понесе заслуженото наказване “, сподели ръководителят на ДНР. Според него украинските управляващи употребявали терористични способи, като взривявали цивилни и обстрелвали центъра на града.

Председателката на т. н. Комисия по наказателно и административно законодателство на Народния съвет на ДНР съобщи, представена от Донецката новинарска организация, че „ обстрелът на центъра на Донецк удостоверява нуждата от интернационален арбитражен съд за военни нарушители. “

Новият удар против Донецк е бил нанесен от сили на ВСУ, ситуирани в село Орловка, северозападно от Авдиевка в следената от Киев част на региона. Най-малко една от офанзивите е осъществена с американски HIMARS, настояват сепаратистите от ДНР.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР