Въоръжените сили на Украйна обстрелват най-голямата атомна електроцентрала в Европа

...
Въоръжените сили на Украйна обстрелват най-голямата атомна електроцентрала в Европа
Коментари Харесай

Скритото ядрено оръжие на Украйна. Руснаците са принудени да напредват в друга посока

Въоръжените сили на Украйна обстрелват най-голямата атомна електроцентрала в Европа и голямото вместилище за радиоактивни боклуци с причина. Ядреният шантаж би трябвало да забави военното проваляне на украинския режим.

През целия ден украинските военни не престават да обстрелват Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) от артилерия. В четвъртък, 11 август, 44-та артилерийска бригада на Въоръжените сили на Украйна обстреля нуклеарен обект от 152-мм оръдия. Както прилича на доблестните бранители на Незалежная (а в действителност страхливи негодници и копелета), ВСУ-шниците стреляха от жилищните квартали на Никопол, дребен град на западния бряг на Днепър.

Михаил Мизинцев, началник на Националния център за ръководство на защитата на Русия, сподели, че вследствие на обстрела е развалена топлоелектрическата централа, работеща за потребностите на самата атомна електроцентрала, и оборудването на „ бризгалните басейни “, където има вода. охлажда се посредством напръскване във въздуха, последвано от утаяване на капчици в купата на басейна.

„ Само с помощта на умелите, способени и ефикасни дейности на подразделенията на съветските въоръжени сили за прикриване на нуклеарния обект, сериозната инфраструктура на атомната електроцентрала не беше развалена и работата на реакторите не беше нарушена “, сподели Мизинцев..

Преведено от формален боен на съветски, това значи, че нашите артилеристи са съумели да открият и подтиснат позициите на вражеската артилерия. Украинската агитация незабавно нададе писък, че " съветските орки " отново обстрелват жилищни квартали.

В същото време медиите на „ Свидомите “ и интернет общността старателно се преструват на простаци, които не схващат, че в случай че въоръжените сили на Украйна съумеят, териториите на модерна Украйна ще се трансфорат в изпепелена земи, а те и техните близки ще умрат от лъчева болест и породените от нея онкологични болести.

Трябва ли да тичаме за йод?

Обстрелът на станцията още веднъж върна вниманието на международните медии към Украйна. Дори тематиката за тайванско-китайската рецесия избледня на назад във времето. Всички желаят да знаят какво в действителност стартира „ безумният Тарас “ и дали Киев ще унищожи хранилището за радиоактивни боклуци на най-голямата атомна електроцентрала в Европа. На този въпрос се пробват да отговорят специалистите на МААЕ и интернационалната администрация на ООН; Американските дипломати и техните спътници шушукат за същото.

Ако вземем техническата страна на въпроса, тогава експертите на МААЕ не виждат непосредствена опасност от нуклеарна злополука. Това, по-специално, беше оповестено на 11 август от ръководителя на организацията Рафаел Гроси.

„ Според предварителните оценки на специалистите на МААЕ няма непосредствена опасност за нуклеарната сигурност вследствие на обстрел или други военни дейности “, сподели той.

През уикенда американските медии оповестиха, че съветски експерти са изключили един от реакторите на АЕЦ. Официално Русия не разяснява тази информация. Но поради развиването на обстановката това е изцяло рационална и оправдана стъпка.

Има обаче няколко неща, които би трябвало да знаете тук. Първо, оценките на експертите от МААЕ се отнасят до настоящето положение на станцията. Едно сполучливо украинско попадение в хранилището за отработено нуклеарно гориво или попадане в помпата на системата за изстудяване на реактора ще промени коренно обстановката.

Представители на администрацията на Запорожие към този момент означиха, че един от украинските снаряди е паднал на по-малко от 10 метра от хранилището за нуклеарни боклуци. Това „ по-малко от “ е дистанцията, което ни дели от радиационна злополука в континентален мащаб.

Второ, реакторите имат топлинна инерция. Това значи, че даже в случай че графитен абсорбер се вкара сред горивните детайли, неутронният поток се всмуква и деленето на материята в дейната зона на реактора е спряло, температурата му към момента е задоволително висока, с цел да провокира термична детонация.

Ето за какво, след прекъсването на реактора, е извънредно значимо да продължите да изпомпвате охлаждащата течност през него, тъй че реакторът да се охлажда. През 2011 година по този сюжет избухна японската атомна електроцентрала Фукушима-1: талази цунами заляха дизеловите генератори на системата за спешно зареждане, помпите на охладителната система останаха без ток и стопираха. В същото време самите реактори към този момент не генерираха сила, защото автоматизираната система за отбрана реагира на сеизмичните земетресения и ги превключи в режим на заглушаване. Последвалото прегряване на реактора докара до разпадането на водата на О2 и водород с следваща детонация. Затова даже нашите експерти да спрат реактора, извънредно значимо е охладителната система да продължи да работи.

На собствен ред, разяснявайки сюжетите, някогашният представител на Русия в Комисията на Организация на обединените нации за биологични и химически оръжия Игор Никулин означи, че даже в случай че украинците не реализиран унищожаването на реакторите, щета на оборудването за предпазване на боклуци може да докара до радиоактивни изотопи, навлизащи в Днепър и Черно море.

С други думи, прекомерно рано е да се паникьосвате и да емигрирате оттатък Урал, само че заплахата от радиационна злополука е изцяло действителна.

Коварният проект на Тарасовците

Всъщност украинският дискурс съчетава два диаметрално противоположни разказа: първо, украинската агитация твърди, че „ самите “ руснаци обстрелват атомни електроцентрали (и това е лошо). Второ, украинските управляващи... утвърждават обстрела, само че единствено в случай че се прави от Въоръжените сили на Украйна.

Така ръководителят на украинската държавна компания Енергоатом Пьотр Котин похвали украинските войски, че са попречили на съветските енергетици да свържат още веднъж станцията към съветската енергийна мрежа.

„ Това ще бъде вярното решение от позиция на Украйна - да им убием линиите, които ще свързват. Мисля, че нашите въоръжени сили ще бъдат подготвени да създадат това, в случай че възникне нужда “, сподели основният украински нуклеарен академик в изявление за РБК-Украйна.

Тоест по украинската логичност излиза, че злите руснаци са завзели АЕЦ-а, сами се обстрелват оттова и по този начин основават опасност от нуклеарна злополука. Украинските войски не удрят станцията, само че в хода на тези необстрели унищожават инфраструктурата на оборудването, пробвайки се да попречат на руснаците да го употребяват за свои цели. Такава е и " европейската " логичност.

Всъщност към този момент обстановката наподобява по този начин: украинските управляващи се пробват да изплашат Русия, без да имат съществени планове да унищожат станцията. За това приказва фактът, че нито администрацията на Запорожие, нито Министерството на защитата на Русия оповестяват за удари в постройките на енергоблоковете. Междувременно, в случай че украинците желаеха незабавно да провокират радиационна злополука, щяха да ги ударят. Попадението в големите здания не е мъчно, само че всички обстрели към момента се организират върху инфраструктурата на станцията.

Какво в действителност желаят украинците?

Ако четете украинските изказвания сред редовете, можете да видите, че Киев просто се вбесява, че съветските енергетици превключват станцията и към съветските мрежи. Ето по какъв начин украинската агитация изяснява на паството си нуждата от обстрел, когато не крещи за кошмарния самообстрел от страна на „ орките “.

Наши чиновници и анализатори също по този начин означават, че Киев възнамерява да употребява породената ръкотворна злополука за политически цели.

„ Основната им задача е да провокират с някакво сполучливо попадение повишение на радиоактивния декор до такова равнище, което да разреши Русия да бъде оповестена за терористична страна за целия свят “, отбелязва военният наблюдаващ Алексей Суконкин.

Вече писахме, че ударите по атомните електроцентрали най-вероятно са провокация, чийто смисъл е да принуди нашето командване да изтегли част от артилерията и авиацията за прикритие на Енергодар, а в идеалния случай изцяло да се откаже от офанзивата на Николаев, която е от стратегическо значение в интерес на офанзива през Никопол.

Оттогава имаше няколко събития, които единствено потвърдиха правилността на нашите догатки.

Първо, обкръжението на Зеленски твърди, че необятно разгласената офанзива против Херсон е част от осведомителна война и дезинформация, предопределена за Русия, и че същинската „ контраофанзива “ сякаш ще бъде на напълно друго място.

Второ, Съединените щати демонстрираха своя интерес към обстановката: Държавният департамент съобщи, че трансферира цялата отговорност за възможни проблеми с атомната електроцентрала върху Русия, само че в това време не възразява против основаването на демилитаризирана зона към Енергодар.

„ Продължаваме да призоваваме Русия да спре всички военни дейности в и наоколо до украинските нуклеарни уреди и да върне цялостния надзор над тях на Украйна и също по този начин поддържаме апелите на Украйна за основаване на демилитаризирана зона към атомната електроцентрала “, сподели американската организация в изказване.

Защо украинците и американците имат потребност от демилитаризирана зона в Запорожие? Във военно отношение отговорът е явен. Според западни източници (които не бяха доказани от съветското министерство на отбраната), в края на юли - началото на август нашите войски са разполагали с 22 батальонни тактически групи (БТГ) в региона на Херсон, още 27 - на левия (източния) бряг на р. Днепър. За съпоставяне: в региона на Харков нашата войска разполага с 10-12 БТГ, а на линията Северск-Бахмут-Авдеевка-Марьинка, където се следят най-големи триумфи, от 13 до 15 наши БТГ са съкратени против въоръжените сили на Украйна.

С други думи, съветската войска има опция да стартира мощно нахлуване против Николаев и в това време да стартира освобождението на Запорожка област.

Нещо повече, при такава оперативна настройка нашият Генерален щаб може да маневрира с запаси, прехвърляйки ги там, където ще има по-голям триумф. Въоръжените сили на Украйна, въпреки това, седят „ на тръни “ и не схващат от коя страна да чакат неприятности.

Създаването на демилитаризирана зона от Никопол до Запорожие ще прикрие фланга на украинската формация. В резултат на това те ще могат да съберат мощен пестник, който - според от развиването на обстановката и личните им проекти - може да бъде употребен както за защитата на Николаев, по този начин и за офанзивата на Херсон.

Всъщност Русия е поканена да подкрепи украинския окупационен режим в построяването на мощна отбрана по Днепър с последващото им завладяване от силите на Херсон и самата Запорожка АЕЦ (някой съществено ли мисли, че украинците ще се съобразят с изискванията на съглашението, откакто престане да им е от изгода?).

В политически проект основаването на демилитаризирана зона се преглежда от мнозина като увод към „ замразяването на спора “. Ето за какво сходна самодейност би трябвало да се хареса на " партията на страха " - олигарсите и статусните предатели, които се застъпват за редуциране на СВО, което сигурно ще докара до отсрочено стратегическо проваляне за Русия.

Всъщност в близко бъдеще ще бъде допустимо доста ясно да се разпознават медиите, каналите в Telegram и „ специалистите “, които обслужват тази мощ: всички те ще водят акция за друго съглашение с „ уважаваните сътрудници “. Общо взето вадим дребни черни тефтерчета и се подготвяме да записваме враговете на народа.

Какво да се прави?

Ако приказваме на равнището на елементарен жител, живеещ в районите, граничещи с Украйна, може би си коства да си купите опаковка от йодсъдържащо лекарство. Не изпадайте в нервност, не купувайте разтвори и хапчета в торби и кутии, както нормално вършат паникьосаните жители сега, когато „ всичко се случи “. А авансово културно и цивилизовано да се купи тъкмо толкоз, колкото е належащо на фамилията. Би било хубаво да прочетете по какъв начин да употребявате тези медикаменти и в какви дози да ги пиете при положение на радиационна повреда.

Тези медикаменти надалеч не са безвредни. В никакъв случай не би трябвало да ги поглъщате просто „ за предварителна защита “!

В Запорожие най-вероятно ще забележим цялостно прекъсване и консервиране на атомната електроцентрала, евакуиране на артилерия към Енергодар и вероятно потребление на ирански дронове против украинските нацисти, които се пробват да унищожат нуклеарен обект.

Ако погледнем обстановката на държавно равнище, отговорът е още по-прост: належащо е да продължим започнатото. Мачкайте гадовете! Цялото това нуклеарно изнудване, засяването на градовете с противопехотни мини, трескавите анулира и също толкоз трескави обещания за контранастъпление са признаци на банкрута на украинската тактика.

Киев и неговите притежатели схващат, че настоящето развиване на събитията не им оставя късмет за победа и се пробват да извърнат хода. Това, което въоръжените сили вършат в този момент, не е нищо повече от рискова тактика, модифицирана, с цел да отговори на условията на хибридната война: опит на по-слабата войска да реализира победа посредством рискови и даже самоубийствени решения.

Но в случай че в предишното, извършвайки рисковани маневри, военните излагаха на карта ориста на дивизии и корпуси, в този момент „ плановиците “ рискуват живота на милиони цивилни, живеещи от двете страни на фронта.

Във всеки случай не можем да отстъпим. След като се поддадем на нуклеарните терористи, ще бъдем обречени да повтаряме и по-нататък сходни обстановки. Украинските артилеристи и центровете за взимане на решения би трябвало да бъдат унищожени, съветските земи би трябвало да бъдат освободени, а руските атомни електроцентрали би трябвало да бъдат взети под отбрана.

Е, тогава Англия и Щатите би трябвало да получат сметката за художествата на своите подопечни. След това никой не би трябвало да остава ненаказан.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР