Въоръжените сили на Израел казаха, че израелските сухопътни войски вече

...
Въоръжените сили на Израел казаха, че израелските сухопътни войски вече
Коментари Харесай

Израел: Армията засилва натиска дълбоко в град Газа

Въоръжените сили на Израел споделиха, че израелските сухопътни войски към този момент са ситуирани " надълбоко в град Газа ", съобщи ДПА.

" Силите на място напредват според оперативния проект, придвижват се напред, увеличавайки натиска надълбоко в град Газа " , съобщи нощес представителят на армията Даниел Хагари.

Тази неделя представителят съобщи, че град Газа е изцяло обграден и линията Газа е разграничена на две половини.

През последните 24 часа са били убити няколко командири на групировката " Хамас " , която управлява линията Газа, добави Хагари. Двама от тях са измежду виновните за всеобщите убийства в Израел на 7 октомври. Унищожени са и няколко входа към подземни тунели. Много от тях се намират наоколо до учебни заведения, лечебни заведения и филантропични обекти, сподели още представителят. Бронетанкови и сухопътни войски са разкрили военно оборудване с площадки за изстрелване на 50 ракети наоколо до джамия, уточни също по този начин той.

Палестински очевидци оповестиха за вреди по покрива на болничното заведение " Дар аш Шифа ", нанесени по време на израелските офанзиви нощес.

В отговор на питане дали Израел ще нападна болничното заведение, която съгласно армията служи и за команден център на " Хамас ", Хагари съобщи: " Ще навлезем по-дълбоко в град Газа и ще достигнем до всяко място, където има терористи ". Няма " място, където терористите от " Хамас " да се скрият от офанзивите на армията " , сподели той и добави, че се употребяват и " нови средства " за заличаване на подземните тунели.

По данни на следеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето на линията Газа броят на убитите палестинци в анклава е повишен до повече от 10 000 души от началото на войната преди месец. Сред тях са хиляди дами, деца и младежи, показва ДПА.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР