Ваня Колева, заместник-министър на младежта и спорта, участва в журито

...
Ваня Колева, заместник-министър на младежта и спорта, участва в журито
Коментари Харесай

Приложението Match Prediction грабна голямата награда в Sports Hackathons Bulgaria

Ваня Колева, заместник-министър на младежта и спорта, взе участие в журито на първото съревнование за спортни нововъведения
Приложението Match Prediction за предсказание на резултати от спортни срещи получи огромната премия „ Спортна визия “ в първото в България новаторско съревнование за технологии в спорта – Спортни Хакатони България. Проектът, който предвижда с акуратност от 70% предстоящите резултати, е създаден от деветокласници от Технологическо учебно заведение „ Електронни системи ” и е основан на технологията Machine learning. Спортни Хакатони България се организира на 10 и 11 март в София.

В надпреварата за спортни нововъведения се включиха близо 40 възпитаници, студенти и експерти, които показаха 9 плана на концептуално равнище, първообраз и приключени решения. В журито участваха заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, зам.-ректорът на Националната спортна академия „ В. Левски ” проф. Татяна Янчева, Саша Безуханова – създател и ръководител на Move.bg, Светлин Наков – управител „ Обучение и ентусиазъм ” в СофтУни, и софтуерният инженер и програмист Мартин Куванджиев.

„ Поздравявам всички участници за прелестните хрумвания. Вярвам, че Спортни Хакатони България ще даде вярната тенденция в симбиозата сред спорта и технологиите. Благодаря на всички за тези два дни, изпълнени с доста познания, хрумвания и нововъведения “, показа доктор Милена Крумова, уредник на първия в България състезателен хакатон.

В категория „ Спортни технологии ” бе отличен планът „ Barin sports ” на софтуерни инженери, който съставлява хардуерен и софтуерен артикул за разбор и следене в действително време на разнообразни индикатори на спортисти от екипни спортове. В категория „ Екип „ Предизвикай “ бе награден студент от Софийския университет за концептуалната концепция „ DNA Testing “ – мобилно приложение за разбор на биометрични данни на човек, което на основата на модел за равнищата на разнообразни знаци за положението прави рекомендация за най-подходящия спорт. Победителите в категория „ Спортни иноватори “ са разработчиците на план „ Body support ” – възпитаници от ТУЕС. Мобилното приложение усъвършенства връзката сред треньор и състезател и предлага опция за предоставяне на рекомендации за режим на хранене, видео запаси с правила за осъществяване на извършения и тренировки, алтернатива за противоположна връзка, конгрес и доста други.

Като част от събитието се организира и първата в България конференция Sports Tech, на която бяха показани най-хубавите практики в потреблението на спортни технологии.

Спортният хакатон и конференция бяха открити от Ваня Колева, заместник-министър на младежта и спорта, проф. Пенчо Гешев, ректор на Националната спортна академия „ Васил Левски “ (НСА), проф. Татяна Янчева, заместник-ректор на НСА, Саша Безуханова, създател и ръководител на Move.bg и Милена Крумова, уредник. Събитията се провеждат за първи път в България от EduTechFlag в партньорство с Министерството на младежта и спорта, със съдействието на информационна организация „ Интелдей Солушънс “ и поддръжката на повече от двадесет организации. Домакин на събитията беше Националната спортна академия „ Васил Левски “.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР