Ваня Григорова от КТ Подкрепа“ остро разкритикува предложения от Асен

...
Ваня Григорова от КТ Подкрепа“ остро разкритикува предложения от Асен
Коментари Харесай

Ваня Григорова разби на пух и прах бюджета на Асен Василев: Смущаващо е! Ще се реже живо месо

Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “ остро разкритикува оферти от Асен Василев бюджет за тази година.
„ Основната ни цел не е дефицитът да бъде невисок, а трудовите хонорари да се усилват, да се укрепват осигурителните права на работещите – не, това не го чухме. Напротив, чухме, че 1 милиарда и половина ще бъдат изрязани от издръжката на страната. Нещо, което е изключително смущаващо “, разяснява тя.
„ Ще се реже живо месо. В администрацията има какво да се редуцира, само че това са по-скоро политическите назначения, които получат доста високи заплати и постоянно пречат на ефикасната работа на институциите “, сподели тя пред Euronews България.
„ Очевидно е желанието на държавното управление да реже от администрацията. Има поредност легенди, които се ширят за държавната администрация и е извънредно време да стартира този диалог, тъй като това компрометира работата на страната “, разяснява Григорова.
По думите на Григорова не може да се приказва за 200-300-500 хиляди, ангажирани в държавната администрация, тъй като включително се включват и учители, пожарникари и други Синдикалистът акцентира, че би трябвало да се прави разлика сред държавна администрация и заетите в публичния бранш.
Григорова предизвести, че работодателите ще упражняват напън върху държавното управление да не влезе в действие плануваното нарастване на минималната работна заплата до 50% от равнището на междинната. Тя не изключва да се стигне до смяна на закона и в последна сметка да не се стигне до плануваното покачване на минималното трудово заплащане в страната. „ В предизборната акция Политическа партия твърдяха, че минималната заплата би трябвало да се усили в този момент и незабавно на 900 лева “, напомни Григорова.
„ Дефицитът не би трябвало да е самоцел и за сметка на жителите. Ние можем да реализираме този недостиг, в случай че увеличим приходите, т.е. налозите “, акцентира синдикалистът.
По мотив появилите се информации, че Григорова ще бъде претендент за кмет на столицата, тя призна, че е водила диалог с обособени „ партийни деятели “ за явяване на локалните избори, само че уточни, че все още се нуждае от „ спомагателна мотивация “ от членовете на синдиката, с цел да вземе това решение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР