Ваня Григорова и щабът ще оспорват резултата от кметския вот,

...
Ваня Григорова и щабът ще оспорват резултата от кметския вот,
Коментари Харесай

Ваня Григорова за резултатите от изборите за кмет на София - Брифинг

Ваня Григорова и щабът ще оспорват резултата от кметския избор, удостовери и самата тя на брифинг за резултатите в столицата. Причината - дребната разлика под 5000 гласа сред спечелилия Васил Терзиев от ПП-ДБ и " Спаси София " и кандидатката на левицата, както и доста неточности от друг темперамент при гласуването. От екипа на кандидат-кмета на Българска социалистическа партия ще изискат от съда прекъсване на решението на ОИК, до момента в който се произнесе по жалбата им. В момента се прави съпоставяне сред протоколите в СИК и оповестените на уеб страницата на ЦИК.

" Събираме всички сигнали за нередности и още на следващия ден ще ги внесем. Имаме 7 дни, с цел да аргументираме нашите опасения от случили се изборни нередности ", разгласи Григорова.

" Аз ще бъде първата, която ще поздрави господин Терзиев, в случай че и когато съдът реши, че тези резултати са законосъобразни ",  заяви Ваня Григорова.

Междувременно Общинската изборна комисия със свое решение към този момент разгласи Васил Терзиев за кмет на столицата.

" Все още дребна част от резултатите не са оповестени от ЦИК, въпреки че към този момент имаме решение на ОИК. Имаме двойно нарастване на хората, които са повярвали в нас и са ни подкрепили сред първи и втори тур. На първи тур успяхме да се преборим с едната коалиция от сглобката. Малко не ни остана да се преборим с втората част от сглобката ", сподели кандидатката на Българска социалистическа партия.

" Срещу нас беше впрегнат целият властови, финансов, управнически, в това число механически запас, с които разполага сглобката в лицето на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, заключи тя. " До последно ще се борим за всеки глас. За нас всеки софиянец е значим. Надеждата остава жива, а свободата е на ръка разстояние, това значи сред 3 и 5000 гласа ", сподели Григорова.

" Има законови стъпки, които можем и ние ще предприемем, има демократична процедура за оборване на изборните резултати, с цел да може гласоподавателите да имат доверие в изборния развой, което беше подкопано от нашите съперници ", заключи тя.

" Ние водим в 13 от 24 региона, регистрира още изгубилата кметския избор с разлика от към 4500 гласа. Григорова изреди, че печели във всички огромни жилищни региони, като уточни Люлин, Надежда, Овча купел, Подуене, Искър, Нови Искър, Банкя, Кремиковци, Панчарево, някои елементи на Младост. " Дадохме вяра на доста хора за това, че София може да бъде друга ", разяснява тя.

" За нас тези избори не са завършили ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков и уточни, че сега правят инспекция секция по секция. " Вече имаме задоволително учредения да спорен крайния резултат на изборите. Няма да допуснем успеха да бъде открадната ", добави той.

" Ние приказваме за оборване на изборния резултат, а не за анулиране на изборите ",  уточни водачът на БСП-София. И при всичките неточности, които виждаме, има съществени подозрения, че изборите можеха да бъдат разнообразни. Тук приказваме за резултат под 5 хиляди гласа и по тази причина ще настояваме още веднъж за инспекция на този резултат ", изясни ръководителят на столичната организация на социалистите.

" Не водим диалози с никого, това ще бъде решено по-нататък. Нашата борба към момента е за кмет на София. Какво ще се случва в Общинския съвет, това към този момент е идващ въпрос. Ние не водим борба против машини, като такива или против избирателен кодекс, а слагаме под подозрение резултата от балотажа ", акцентира Таков. " Тъй като ОИК още сутринта е излязла с решение за избор на кмет, ние имаме едноседмичен период за оборване. Това е първото деяние, което ще предприемем ", изясни Таков.

" Дали ще бъда ръководител на СОС, не стои на дневен ред.  Ние имаме наши цели, наша стратегия, която ще следваме. Те са хората на дюкяните, те са търгашите, те са рентиерите ", сподели Григорова и установи, че са водили извънредно очерняща акция против нея. " Това беше суматоха ", подсети Григорова и за отхвърли на Терзиев да излезе против нея на спор.

" Те са тези, които проведоха изборите. Те са тези, които се оплакваха от мъкнене на чували. Те са тези, които ръководят и би трябвало да понесат отговорността си ", безапелационна е кандидатката за кмет по адрес на ПП-ДБ.

Григорова удостовери, че остава общински консултант и ще бори за това, което е отстоявала през акцията. 

Тя отхвърли хипотезите, стартирани в общественото пространство, че ще нападна лидерското място на Корнелия Нинова в Българска социалистическа партия.

" Тези опасения пристигнаха още веднъж от страна на моите съперници - аз не съм член на Българска социалистическа партия и няма по какъв начин да бъде определена за водач на Българска социалистическа партия. Моля всички да се успокоят, че ще оглавя Българска социалистическа партия. На дневен ред е София, защото тя е моделът и пътят, по който се движи страната след това ", изясни Ваня Григорова.

В същото време тя даде за образец обединяването на лявото в София, което може да проработи и на национално равнище, като посочи, че за това  заслугата е на управлението на столичните социалисти, а не на " Позитано " 20.

" Аз и все още съм лицето, фигурата, която на столично равнище сплотява левите обединения, само че това се случи с помощта на господин Таков, който водеше диалозите.

Очевидно е, че няма по какъв начин да има ляво без нас и е явно, че лявото има потребност от обединяване  и че резултатите от обединяването са повече от положителни ", заключи Григорова.

Бившият зам.-министър на електронното ръководство Благовест Кирилов пък още веднъж разяснява дейностите на ръководещите с машините и зародилия скандал преди първия тур. " Проблемът не са машините, а хората и неналичието на доверие в процеса ", сподели той и заключи, че би трябвало да се подхващат промени в тази посока, " само че да не ставаме заложници на неспособността на дадени хора да ръководят процеса ".

" В момента не се подсигурява бистрота ", безапелационен е специалистът от Българска социалистическа партия.

Ваня Григорова пък моли медиите да не изкривяват думите й вън от подтекста, като засяга изявления в предизборната акция. " Когато споделяме, че има разлики сред нас и нашите съперници, не се опитвайте да интерпретирате порочно това, което приказваме, тъй като е тежко непрофесионално за вас ", обърна се тя към някои от тях, които не пожела да назове.

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР