Външното министерство на Русия съобщи в петък, че е привикало

...
Външното министерство на Русия съобщи в петък, че е привикало
Коментари Харесай

Москва обвинява американски технологични гиганти в намеса в парламентарните избори

Външното министерство на Русия заяви в петък, че е привикало американския дипломат Джон Съливан за среща с съветския заместител министър на външните работи Сергей Рябков поради хипотетична интервенция в парламентарните избори на страната, които са планувани за 19 септември, съобщи РОйтерс.

Русия разполага „ неоспоримо доказателство “, че софтуерни колоси, основани в Съединени американски щати, са нарушили съветските закони преди идните избори, оповестиха от външното министерство в официално съобщение.

Оттам не прецизираха за кои компании става въпрос и какви тъкмо са нарушаванията.

„ В тази връзка беше декларирано, че намесата във вътрешните работи на страната ни е изцяло неприемлива “, прецизираха от съветското външно министерство.

Американското посолство в Русия и Държавният департамент на Съединени американски щати не са дали отговор на искане за коментар от Ройтерс.

По-рано този месец Русия заяви, че ще третира като интервенция в изборитеотказ на Apple и Гугъл да отстранен от  приложение на опозиционера Алексей Навални от своите магазини за приложения.

Навални и неговите съдружници приканват за тактически избор, при който техните почитатели поддържат претенденти, за които се счита, че имат най-хубави шансове да победят ръководещата партия „ Единна Русия “ на локалните избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР