Външното министерство на Иран отговори на последната атака на американския

...
Външното министерство на Иран отговори на последната атака на американския
Коментари Харесай

Иран прати Тръмп да се съсреточи върху гладните и бездомните хора в САЩ

Външното министерство на Иран отговори на последната офанзива на американския президент Доналд Тръмп в " Туитър ", изтъквайки, че той би трябвало да се концентрира върху " бездомните и гладни хора " в личната си страна, вместо да наскърбява иранците, оповестява " Франс прес ".

" Вместо да губи времето си, изпращайки безполезни и обидни туитове по адрес на други страни, той би било по-добре да види вътрешните проблеми на личната си страна, като ежедневните убийства на десетки хора... и съществуването на милиони бездомни и гладни хора ", акцентираха от иранското външно министерство.

В последната си обява в " Туитър " по отношение на продължаващите безредици в Иран, Тръмп похвали протестиращите, че работят против " бруталния и подкупен " режим на Техеран.

" Хората имат малко храна, огромна инфлация и никакви човешки права. Съединени американски щати гледат! ", написа Тръмп.

От външното ведомство на Иран дадоха отговор, като подчертаха, че Тръмп няма поддръжка от страна на иранците, откакто дефинира Иран като " терористична страна " и " употребява подправено име за " Персийския залив ".

Иран има поради възбраната за пътешестване на Тръмп против иранците, наложена през предходната година, и потреблението на термина " Арабския залив ", което разгневи мнозина иранци. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР