Външнополитическият съветник на премиера Кирил Петков Весела Чернева е била

...
Външнополитическият съветник на премиера Кирил Петков Весела Чернева е била
Коментари Харесай

Съветникът на Кирил Петков по външна политика на спешна визита в Скопие

Външнополитическият консултант на премиера Кирил Петков Весела Чернева е била на посещаване в Скопие на 2 януари, потвърдиха за Българска национална телевизия от Министерския съвет.

Чернева е била там по заповед на Петков. Целта на визитата й е подготовката на идната през този месец среща посещаване на Кирил Петков в Скопие.

Кирил Петков към този момент разгласи, че откакто новият кабинет в Скопие постави клетва, той ще се срещне с новия министър-председател в югозападната ни съседка Димитър Ковачевски, който наследи Зоран Заев. Петков повтори и поръчката си да надгражда процеса по договарянията с пет работни групи.

Междувременно организации на българите от Република Северна Македония са изпратили писмо до всички български институции, които имат отношение по договарянията със Скопие.

На посещаване при президента по-рано тази година организациите на нашите сънародници в югозападната ни съседка поддържаха българското несъгласие върху еврочленството й и настояха за подпомагане от президента и страната за зачитането на техните права в Република Северна Македония, прекъсване на процеса на дебългаризация, езика на омразата, историческата имитация.

За 10 януари пък е плануван Консултативният съвет за национална сигурност при президента по тематиката, с цел да бъде разисквана рамката на връзки със Скопие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР