Външно оценяване на учениците от 4 и 7 клас ще

...
Външно оценяване на учениците от 4 и 7 клас ще
Коментари Харесай

Вълчев: Външно оценяване, матури и изпити ще има

Външно оценяване на учениците от 4 и 7 клас ще има, без значение от това по какъв начин ще се развива обстановката с ковид през образователната година. Това стана ясно от изявление на просветителния министър Красимир Вълчев в предаването " Беновска пита " по Канал 3.

Той беше безапелационен, че няма никакво съображение да се анулират също държавни зрелостни изпити и изпити на студенти. Ощетени възпитаници и студенти няма да има, съобщи Вълчев.

Министърът уточни, че в администрацията на образованието има пет пъти повече инфектирани, в сравнение с в учебните заведения, и даде образец с други страни, където са затворени бизнеси и предприятия, само че не и образователните заведения.

Всички сме в неопределена конюнктура. Няма формула, която да генерира решения. Общото схващане е, че продължаваме в оптимално присъствено образование. Училищата не са главният източник на болест. Децата са в доста по-малка степен преносители. Училищата наподобяват идеалния провинен, само че не е по този начин, съобщи Красимир Вълчев.

Министърът назова бюджета за обучение инвестиция в хората и строеж. Той е антикризисен и антицикличен. " Най-важният фактор в образованието и науката са преподавателите и учените. Затова са и заложените нараствания на възнагражденията. Ефектите от разноските през днешния ден не могат да се оценят, само че резултатът ще се види в бъдеще ", акцентира Вълчев.

Той означи, че висшите учебни заведения са нараснали научната активност и те към този момент утвърждават репутацията си и завишават условията си, за сметка на демократичния банкет, който беше норма до момента. Намаленият банкет в университетите внезапно е вдигнал междинния триумф. Вълчев напомни, че близо две трети е понижен приемът в обществени, икономически и правни науки.

Красимир Вълчев увери, че в идващите години, без значение кои са  ръководещите, ще има обилни вложения в материалната база. Ще се оборудват кабинети, които да основават сполучлив модел на учене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР