Външно министерство призовава българските граждани да не пътуват за Йордания,

...
Външно министерство призовава българските граждани да не пътуват за Йордания,
Коментари Харесай

МВнР: Не пътувайте до Йордания

Външно министерство приканва българските жители да не пътуват за Йордания, защото там се организират демонстрации и има огромно скупчване на хора по отношение на последната ескалация на израелско-палестинския спор.

В Хашемитско кралство Йордания се наблюдават масови митинги в подкрепа на палестинската национална идея.

Понастоящем такива се провеждат главно в столицата Аман, градовете Зарка, Ирбид и Русейфа, както и в обитаеми места от северозападната част на страната. Следва да се заобикалят туристически визити на граничните с Израел и Западния бряг райони и гореизброените градове. В столицата да не се посещават регионите на Стария град (т.н. Даунтаун) и джамиите „ Ал-Хусейни “ в Стария град и „ Ал-Калути “ в кв. " Ал-Рабиах ".

Силите за сигурност и публичен ред взимат нужните ограничения за мирното протичане на демонстрациите, само че следва да се демонстрира нараснала зоркост, предизвестяват от Министерство на външните работи, представени от Дарик. 

По рано от Ситуационния център към Министерство на външните работи съобщиха за работното време на граничните пунктове между Държавата Израел и Хашемитско кралство Йордания през днешния ден. Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Таба “ работи от 8:00 до 20:00 ч.; Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ицхак Рабин “ (Арава) - от 8:00 до 20:00 ч.; Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Jordan river “ – от 8:30 до 16:30 ч. Израелската страна отваря в 8:30, а йорданската страна в 9:00 ч. Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Аленби “ е отворен до 13:30 ч. за прекосяване на групи и независимо пътуващи. За дипломати е отворен до 15:00 ч.. Не се дават ВИП услуги. Може да бъде стеснен броят на пътниците/автобусите. 

В случай на прекосяване на групи от Израел в Йордания, те би трябвало да провеждат авансово рейс, който да ги чака от йорданската страна на границата, изясняват от външното ни министерство. 

От Министерство на външните работи напомнят, че при потребност от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Аман на следните телефони за връзка: +962 6 5529391; +962 6 553 9593; +962 6 5539392 и в извънработно време на тел.: +962 6 5529391, както и употребявайки имейл адреса на дипломатическото ни посланичество: [email protected]. Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР