Външно министерство отправи препоръка към българите в момента да не

...
Външно министерство отправи препоръка към българите в момента да не
Коментари Харесай

Външно министерство съветва да не ходим в момента в Казахстан

Външно министерство насочи рекомендация към българите сега да не вървим в Казахстан. Причината  са масовите митинги и оповестяването на изключително състояние в страната.

Към момента в българското посолство в Нур-Султан не са постъпвали данни за арестувани или потърпевши наши сънародници. Мисията ни следи обстановката и е в подготвеност за оказване на подпомагане при нужда, заяви Нова тв.

Българските жители, пребиваващи краткотрайно или непрекъснато в страната, следва да имат поради, че на територията на Република Казахстан са въведени голям брой ограничаващи ограничения, като е в действие и комендантски час сред 23:00 ч. и 7:00 ч.

Актуална информация за настоящите ограничавания може да бъде открита на следния линк: https://mfa.bg/bg/situationcenter/32414.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Нур-Султан на следните телефони за връзка: +7 7172 90 15 15 и в извънработно време на телефонни номера +7 701 371 07 64, +7 701 313 25 67, както и на имейл адреса на дипломатическото ни посланичество - [email protected]
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР