Външният министър на Китай Ван И заяви днес, че настоящото

...
Външният министър на Китай Ван И заяви днес, че настоящото
Коментари Харесай

Пекин хвърли върху Вашингтон вината за лошите двустранни отношения

Външният министър на Китай Ван И съобщи през днешния ден, че актуалното напрежение в китайско-американските връзки е напълно по виновност на Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Китай към момента се надява да откри със Съединени американски щати взаимноизгодно съдействие при взаимно почитание, сподели той по време на видеоконферентен диалог с първия посланик на Германия Хайко Маас. Ван И акцентира, че Китай няма да се поддаде на засилващия се напън от Съединени американски щати и ще продължи да води самостоятелна политика макар огромните различия и влошените връзки със Съединени американски щати.

Китай затваря консулството на Съединени американски щати в Ухан

Китайският министър сподели, че в последно време Съединени американски щати приканват и други страни да упражнят напън върху Китай и изрази убеденост, че "нито една естествена независима страна " няма да последва този апел.

Днес Китай разпореди да бъде затворено консулството на Съединени американски щати в Чънду, основния град на провинция Съчуан, като ответна мярка на решението на Съединени американски щати от тази седмица да бъде закрито китайското консулство в Хюстън, Флорида, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР