Външният министър на България Теодора Генчовска няма да е част

...
Външният министър на България Теодора Генчовска няма да е част
Коментари Харесай

Изненада с пътуването на външния министър Генчовска за Киев

Външният министър на България Теодора Генчовска няма да е част от делегацията ни, която се чака да замине в сряда за украинската столица Киев.Това заяви самата тя пред медиите преди срещата с еврокомисаря по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархей, който е на посещение в България.

По първична информация, делегацията ще пътуват до Полша със аероплан, след което с нощни направления, най-веротно с трен, ще стигнат до Украйна.  " Целта на визитата е да се доставят обещаните от България каски и бронежилетки ", обяви министър председателят Кирил Петков. 

По думите му, вярата е на място коалиционните партньори да се срещнат с действителната обстановка, за да може кабинетът да излезе с ясна позиция към възможната военна помощ за Украйна.

Междувременно днес управляващата коалиция се събира на извънреден съдружен съвет. Лидерите на партиите би трябвало да решат спорния въпрос ще изпрати ли България оръжие към Украйна и какви биха били стъпките на властта. 

" Днес ще има съдружен съвет, уповавам се да има единодушие ", сподели Генчовска. На въпрос дали България изнася оръжия, външният министър съобщи, че това би трябвало да бъде отправено към министъра на стопанската система и министъра на защитата. " Те са съпредседатели на междуведомствения съвет по експортен надзор ", добави тя. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР