Външните министри от ЕС изразиха пълна подкрепа за това помощта

...
Външните министри от ЕС изразиха пълна подкрепа за това помощта
Коментари Харесай

ЕК: Путин иска да унищожи Украйна, затова ще й помагаме, докато е необходимо

Външните министри от Европейски Съюз показаха цялостна поддръжка за това помощта за Украйна да продължи. Това заяви висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел на конференция след края на съвещанието на министрите в Люксембург.

Той добави, че Владимир Путин наподобява желае физически да унищожи Украйна, по тази причина Европейски Съюз ще продължи помощта за украинците, до момента в който е належащо. По неговите думи се дава мощен знак с оценката на Европейската комисия, че Украйна и Молдова могат да получат статут на претенденти за присъединение към Европейски Съюз, а Грузия има същата вероятност. Този знак би трябвало да бъде разчетен освен в тези страни като израз на нашата мощ и единение, съобщи Борел.

Върховният представител заяви, че е изпратил на всички африкански външни министри писма, в които изяснява, че европейските наказания против Русия не са причина за дефицита на храни и торове по света. Той добави, че ще бъдат изпратени писма до търговци с тези артикули, банки, превозвачи и застрахователи, с цел да знаят по какъв начин да работят съгласно европейските решения.

Борел съобщи, че днешното съвещание е вдъхвало възприятие на историчност поради известието на Дания, че желае да се причисли към общата европейска политика за защита и сигурност.

Върховният представител посочи, че Литва не е подхванала едностранни стъпки против Русия, а извършва глобите на Европейски Съюз, които плануват възбрана за преноса на някои артикули - в тази ситуация сред Русия и Калининград. По неговите думи ще бъде направена спомагателна инспекция, само че е ясно, че глобите обгръщат някои произведения и съветски жители, включени в съответните описи.

Сухопътният достъп сред Калининград и Русия не е пресечен, нито неразрешен, няма обсада. Транзитът на пасажери и артикули, които не попадат в обсега на глобите, продължава, посочи Борел. Литва не прави нищо, с изключение на да ползва насоките на Европейската комисия. Ще проверим отново за всеки случай, с цел да бъдем изцяло сигурни. Литва е почтена, заключи Борел.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР