Външните министри на Гърция и Македония Никос Кодзиас и Никола

...
Външните министри на Гърция и Македония Никос Кодзиас и Никола
Коментари Харесай

Постигнат е пробив за името на Македония, двете страни са постигнали рамка за компромис

Външните министри на Гърция и Македония Никос Кодзиас и Никола Димитров са постигнали рамка за компромис за името, заяви МИА.
Имахме продуктивна среща, имаме рамка, която би трябвало да се доработи и по нея сега работят правни екипи от двете министерства в Атина, възнамерява се значим диалог на премиерско равнище сред Зоран Заев и Алексис Ципрас към средата на тази седмица, където се надяваме, че ще се пресекат някои значими неща от вариантите, които са в играта, съобщи Димитров.
Смятам, че би трябвало да оставим това на министър председателите. Видяхме какъв брой връзките към процеса въздействат върху него, имаме към този момент този опит да дадем късмет на процеса, съобщи Димитров.
Ръководителят на македонската дипломация тази заран имаше неофициална закуска с министрите на външните работи на Европейски Съюз или техни заместници. Франция и Холандия бяха най-твърди във връзка с започването на договаряния, както се очакваше. Но министърът счита, че „ чудеса са вероятни “.
Добре е да знаем, че това не е просто... Вътрешната консолидация в Европейски Съюз е допълваща и не опонира на консолидацията на Балканите, а в случай че се случи този исторически пробив, ще бъде късмет и за цяла Европа да се реализира триумф. Не сме в обстановка да си разрешаваме лукса да изпускаме исторически късмет, съобщи Димитров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР