Външните министри на Европейския съюз (ЕС) не са постигнали споразумение

...
Външните министри на Европейския съюз (ЕС) не са постигнали споразумение
Коментари Харесай

Унгария блокира 500 млн. евро военна помощ за Украйна

Външните министри на Европейския съюз (ЕС) не са постигнали съглашение за осмия транш от военна помощ на стойност 500 милиона евро за Украйна по линия на Европейския механизъм за подкрепяне на мира  заради блокирането на решението от Унгария.

Това оповестява The Guardian, като цитира унгарския външен министър Петер Сиярто.

Сиярто сподели, че Унгария ще блокира изплащането на идващия транш, до момента в който Киев даде гаранции, че няма да бъдат включени в черния лист като " интернационалните спонсори на войната ".

Той добави, че Унгария е била подложена на напън, само че сподели, че Будапеща не може да окаже поддръжката си без такива гаранции.

от черния лист. 
 Европейски Съюз има проект
Европейски Съюз има проект " Б ", в случай че Унгария блокира помощта за Украйна

Може да се изготви помощ от останалите страни членки

Припомняме, че  Европейски Съюз има проект " Б ", в случай че Унгария блокира помощта за Украйна. Ще може да заобиколи всяко унгарско несъгласие и да даде на Украйна 50 милиарда евро помощ.

Изпълнителната власт на блок а предложи разширение на бюджетната поддръжка, с цел да помогне на Украйна да заплаща заплати и да покрива други разноски, до момента в който спорът с Русия продължава, а 27-те държави-членки на Европейски Съюз би трябвало да гласоподават пакета на срещата на върха на 14-15 декември.

Но някои се притесняваха, че помощта може да бъде блокирана от унгарския министър председател Виктор Орбан, който. Подобни изплащания от споделения бюджет на Европейски Съюз се нуждаят от единомислещата поддръжка на всички държави-членки.

Миналата година даване на 18 милиарда евро финансова помощ на Украйна през 2023 година

След месеци на разногласия, откакто завоюва, както сподели, отстъпки от блока за помощта за Унгария, и чу, че Европейски Съюз ще употребява сходно решение, с цел да го прокара по този начин или другояче.
 Украйна се надява да преодолее съпротивата на Унгария за Европейски Съюз
Украйна се надява да преодолее съпротивата на Унгария за Европейски Съюз

Будапеща влезе в спор с Киев поради това, което съгласно него лимитират правата на към 150 000 етнически унгарци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР