Външната министърка на Великобритания Лиз Тръс изпреварва с 22 процентни

...
Външната министърка на Великобритания Лиз Тръс изпреварва с 22 процентни
Коментари Харесай

Напрежение на Острова! Кой ще е новият премиер?

Външната министърка на Англия Лиз Тръс изпреварва с 22 процентни пункта противника си Риши Сунак в конкуренцията за идващ министър председател на страната, сподели допитване измежду членове на Консервативната партия, извършено от „ Опиниъм “ (Opinium) и представено от Ройтерс.

Сред 450 консерватори, които към този момент са решили за кого от двамата да гласоподават, 61 на 100 са за Тръс и 39 на 100 – за Сунак, разгласи „ Ъпиниъм “.

Членовете на ръководещата Консервативна партия са към 200 000 и те би трябвало да дефинират кой да наследи министър-председателя Борис Джонсън. Той беше заставен да се отдръпна след поредност от кавги и парламентарен протест против него. През юли Джонсън сподели, че ще се отдръпна щом партията избере кой да го размени.

В допитването са били интервюирани общо 570 души. По-малко от една трета от тях – 29 на 100, са съобщили, че към този момент са дали своят вот, а други 47 на 100 са решили за кого да дадат гласа си. Само 19 на 100 са споделили, че към момента могат да трансформират решението си.

Гласуването за лидерския пост в Консервативната партия става по пощата, а спечелилият ще бъде разгласен на 5 септември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР