Валутният курс на десетте най-популярни криптовалути постепенно пада на борсата

...
Валутният курс на десетте най-популярни криптовалути постепенно пада на борсата
Коментари Харесай

След хакването на Coincheck, курсът на биткойна падна под $10 000

Валутният курс на десетте най-популярни криптовалути последователно пада на борсата CoinMarketCap. Регистриран бе спад до 13%.
Основната международна криптовалута поевтиня най-вече – единствено за едно денонощие курсът на биткойна спадна с към $1000 и за малко време бе под $10 000. Борсата Bitfinex фиксира курс на биткойна на равнище $9 900, а в другата известна борса Bitstamp, 1 BTC падна до $9 731. Сега курсът на биткойна е на равнището от месец ноември 2017 година.



Ethereum курсът спадна с 6% до $1 121 и това е рекордно ниска цена за месец януари, която е на равнището от края на декември предходната година.

Ripple поевтиня единствено с $0,1. Но заради огромния брой цифрови монети на тази криптовалута, нейната капитализация спадна с $5 милиарда.



Една от аргументите за толкоз внезапното рухване курса на всички криптовалути е хакването на японската криптоборса Coincheck, от която незнайни към този момент лица откраднаха криптовалути за $500 милиона. Създателите на борсата дадоха обещание да върнат 90% от тези средства, само че държавното управление на Япония към този момент се зае с разбора на обстановката и това оказва въздействие на криптопазара.

Да си напомним, че единствено преди три месеца биткойнът струваше $6000. Аналитиците на криптопазара смятат, че в случай че няма други сходни отрицателни събития, през месец март можем да чакаме нов растеж в цените на цифровите валути и припомнят, че едновременният всеобщ спад на цената на всички криптовалути може да се употребява от някои хора за доста преференциални покупки и покупко-продажби.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР