Вълнението на морето взе общо осем жертви за последните дни

...
Вълнението на морето взе общо осем жертви за последните дни
Коментари Харесай

Как да се предпазим от мъртво вълнение?

Вълнението на морето взе общо осем жертви за последните дни по Северното и Южното Черноморие.

„ Част от плажовете край Дуранкулак са неохраниями. На тази плажна линия има единствено един спасителски пост, а самият плаж е близо 7 км. Това не е достатъчно”, сподели Артюн Еринозов, шефът на Областния съвет на Български червен кръст в ефира на Нова телевизия след случая на три удавени деца на плажа при Дуранкулак. Той добави още, че подсигуряването на постове се прави според скица с компетенцията на Министерството на туризма и надлежно регионалната администрация.

По Южното Черноморие също не липсваха злопоуки. Повече от 20 са случаите на Северния плаж в Бургас единствено за ден. Това дали има талази, или морето е безпрепятствено, не е аршин за това дали има мъртво неспокойствие.

„ Първото нещо, което би трябвало да извършите, в случай че попаднете в мъртво неспокойствие, е да запазите хладнокръвие. Опитайте се да махате с ръка, с цел да бъдете видяни. Къпете се покрай група хора. Не се отдалечавайте и не оставяйте децата сами”, сподели спасителят Петър Русев.

Той добави още, че част от плажуващите даже не са осведомени с флаговата сигнализация. Спасителят приканва туристите да съблюдават инструкциите на спасителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР