Вълна от съпричастност се изля върху овдовелия баща Димитър от

...
Вълна от съпричастност се изля върху овдовелия баща Димитър от
Коментари Харесай

Хиляди подадоха ръка на бащата от Мраморен: Не очаквах. Чувствам се неловко, неудобно

Вълна от съпричастност се изля върху овдовелия татко Димитър от врачанското село Мраморен. След обявата за него, хора с положителни сърца, както от страната, пожелаха да протегнат ръка на изстрадалия родител.
„ Сърдечно благодаря за голямата поддръжка! Не чаках, в действителност. Чувствам се неудобно, неловко. В този живот всичко самичък си реализирам. Така съм организиран. Някак си не се усещам удобно, изключително когато знам, че има доста хора в мъчно състояние, на които би трябвало да се помогне “, споделя пред България Днес борбеният мъж.
Гласът му още веднъж трепери, само че този път сякаш се усеща нотка на наслада от светлината в тунела.
Припомняме, че Димитър отглежда изцяло самичък 13-годишната си щерка Дорина, която е с голям брой увреждания, измежду които епилепсия и детска церебрална парализа. Майката Цвети си отива от този свят преди няколко години след дълга битка с диабет вид 2 и бъбречна непълнота. Димитров получава помощи от страната, които са в размер на 1400 лева, които са извънредно незадоволителни за гледането на болно дете. За да свързва двата края, таткото работи като занаятчия. Най-много задължения поема лятото, тъй като не може да остави щерка си сама и я взима с него по градежите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР