Вълна от реакции заля Великобритания, след като БиБиСи свали от

...
Вълна от реакции заля Великобритания, след като БиБиСи свали от
Коментари Харесай

Свален от ефир, но на вълната от антирасизъм

Вълна от реакции заля Англия, откакто БиБиСи смъкна от ефир именития коментатор Гари Линекер. Причината е негов коментар в Туитър, който е в прорез с държавната политика за мигрантите.

Бившият национал на Англия съпостави решенията за бежанците, идващи от Ламанша, с сходни изявления на Германия през 30-те години на предишния век и с това си навлече реакцията на мениджърите на малкия екран. В петък английската медийна корпорация обяви, че скорошните позиции на Гари Линекер в обществените мрежи са „ нарушаване на разпоредбите " и реши той да бъде оттеглен от водещата си роля в предаването Match Of The Day, което се излъчва всяка събота.
    View this post on Instagram           
A post shared by AfterExtraTime (@afterextratime_)

Изказването на 62-годишния Линекер провокира сериозна дискусия в страната. Той има над 9 милиона почитатели в Туитър, които също започнаха брожения по сред си до каква степен се простира расизмът и до каква степен е правото на персонално мнение на такава публично ангажирана персона. Линекер застана зад думите си и не се отхвърля от мнението си, което разгласява в персоналния си профил и не ангажира с него нито медията, за която работи, нито държавното управление. Бившият нападател води предаването си от 1999 г. и е същинска легенда вкъщи.

Въпросният проектозакон на консервативното английско държавно управление планува забрани за мигрантите, които идват през Ла Манша да желаят политическо леговище във Англия. Това решение беше подложено на критика и от Организация на обединените нации, и голям брой организации за правата на индивида.

След свалянето от ефир на Гари Линекер потеглиха спекулации кой ще го замести като се спрягаше името на различен бивш  национал - Алън Шиърър. За момента той отхвърли изказванието. Колегите на Гари Линекер от предаването отхвърлиха да продължат да работят без него, вълна от съпричастност има и от сътрудниците му от спортната  редакция на Би Би Си, както и от всички публицисти на медията. 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР