Европейската комисия предупреди днес социалната мрежа Екс, че ще следи

...
Европейската комисия предупреди днес социалната мрежа Екс, че ще следи
Коментари Харесай

ЕК предупреди Екс, че ще следи внимателно за разпространяване на порнография в социалната мрежа

Европейската комисия предизвести през днешния ден обществената мрежа " Екс ", че ще следи деликатно последствията от решението за смяна на обработката на популяризираното онлайн порнографско наличие, съобщи Българска телеграфна агенция. Промяната е в това, че " Екс " отсега нататък ще отбелязва такова наличие не като " сензитивно ", а като " за възрастни ", разясни представител на Европейска комисия на конференция в отговор на въпрос.

Подобно наличие и в този момент е възможно в тази платформа, добави той. Според настоящите европейски правила " Екс " ще би трябвало да оцени какви рискове крие разпространението на порнография и да ги ограничи. Такива образци са насилието против дами, похищенията против деца. Както всички останали платформи, " Екс " също би трябвало да обезпечи отбрана за децата. Не би трябвало да има опция децата да виждат сходно наличие, съобщи представителят.

Незаконното наличие, в това число порнографско, не може да бъде популяризирано онлайн, включително и така наречен " дийп фалшив ". В сходни случаи би трябвало да се работи бързо. Ще следим и към този момент ревизираме дали активността на " Екс " не нарушава европейското законодателство, добави той.

Говорителят посочи, че Европейска комисия води също по две инспекции против " Мета " и " ТикТок ". Разследванията може да доведат до налагане на санкции, равни на шест % от международния годишен оборот на сдружението, разясни той. По неговите думи в краен случай активността на дадена платформа в Европейски Съюз може краткотрайно да бъде спряна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР