Вълна на невиждани жеги е обхванала части от Европа, Китай

...
Вълна на невиждани жеги е обхванала части от Европа, Китай
Коментари Харесай

Гореща вълна вилнее в Европа, САЩ и Китай, чакат се рекорди

Вълна на невиждани жеги е обхванала елементи от Европа, Китай и Съединени американски щати, където се чакат рекордни температури през почивните дни, предава Франс прес.

Предупреждения за извънредно високи температури са в действие за над 100 милиона американци. Особено рискови ще са изискванията в щатите Аризона, Калифорния, Невада и Тексас. Температурата на водата на Атлантическия океан по крайбрежието на Флорида беше над 32 градуса по Целзий.
-->
В Европа, от съвсем непоносими горещини са обхванати Франция, Германия, Италия, Испания и Полша. През идните дни се чака водата на Средиземно море да се стопли до над 30 градуса в някои елементи, което е с няколко градуса над междинното равнище.

Живакът се е вдигнал до 48 градуса на островите Сицилия и Сардиния, оповестиха от Европейската галактическа организация, което е " евентуално най-високата температура, записана на континента ".

Лятото е извънредно горещо и в Северна Африка. Червен код поради жегите е в действие в южните елементи на Мароко.

В някои региони на Китай, в това число столицата Пекин, температурите също са доста високи. Една от огромните енергийни компании в азиатската страна заяви, че е отчела рекордна консумация на сила в понеделник.

Този юни беше разгласен за най-горещия в историята от американската галактическа организация НАСА и програмата на Европейския съюз " Коперник " за измененията в климата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР