Валери Божинов сложи официално край на футболната си кариера. Според

...
Валери Божинов сложи официално край на футболната си кариера. Според
Коментари Харесай

Божинов избухна като Роналдо, жените и контузиите го приключ...

Валери Божинов постави публично завършек на футболната си кариера. Според паметен подбив - ветеранът напусна Септември, тъй като е настъпил октомври. Колоритният нападател, който на процедура не играеше от пролетта, отпътува в обичаната Италия, с цел да учи за състезателен шеф. Божинката така и така изпълняваше повече ролята на асистент в последния му отбор, защото болките от годините травми не му позволяваха даже да тренира обикновено. Камо ли да играе. Сега чакаме бенефис на „ Герена “ и новото предизвикателство в колоритния живот на Валери.



Сашо Ангелов прави Валери футболист

Божигол се ражда през 1986 година в Горна Оряховица, а спортният ген го дължи на родителите си. Майката Пенка Ангелова е елитна баскетболистка. Бащата Емил Божинов тренира свободна битка, само че завършва на процедура в казармата. Емо и Пенка се знаят от деца, комшии са в Лясковец. Любовта пламва и двамата стават рано родители. Ражда се Валери, само че раздялата на фамилията е прекомерно бърза. Момчето е на 3 годинки, когато Пенка подписва втори брак с различен състезател - Сашо Ангелов, повече от добър футболист на Локо (Горна Оряховица), минал през пловдивския Ботев, столичното Локо и за малко даже в ЦСКА. На процедура бранителят отглежда Валери и го възпламенява по футбола. Емил остава без работа, емигрира в Испания, където дълги години работи по градежите - където откри. Изцяло се откъсва от сина си, отива да го види чак след години, когато Божинов-младши е новата сензация на италианския футбол. 

Валери обикаля школите на градовете, в които рита Сашо Ангелов. Реално той стартира да тренира в Марица, защото по това време бранителят и баскетболистката живеят в пловдивския квартал „ Кършияка “. Интересното е, че тогава Божинката учи в учебно заведение „ Никола Вапцаров “, родното даскало на Христо Стоичков. И също като него заобикаля да влиза в час, та се постанова родителите непрекъснато да висят при класния или шефа.

Сашо Ангелов постоянно пошляпва  малкия, защото пакостите не стопират

Следва преместване в академията на Локо (София), където бащата прави два хубави сезона. Там Валери за първи път загатва, че има голямо бъдеще. Малкият има вълчи вкус, пораства огромен и много по-здравичък от съотборниците си. Два пъти взе участие с юношите на Локо, водени от някогашния вратар Иван Деянов, на шампионат във Франция. И двата пъти става голмайстор на надпреварата. Интересното е, че един път измежду противниците е Спортинг от Лисабон със самия Роналдо.

Ключов миг в живота на Валери е прехвърлянето на втория му баща в Малта. Едва на 12-години, Божинов се мести в школата на локалния Пиета Хотспърс. Островът е футболно джудже, само че пък на един хвърлей от Италия и емисари постоянно обикалят за гении. От Ботуша бързо надушват, че в българина имат самун, и два-три клуба се завъртат към обещаващия нападател. Най-настоятелен е Панталео Корвино, спортният шеф на Лече, може би най-важният човек във футболната кариера на Божи. Той го взема за смешните 15 000 евро.

Валери не е навършил и 14, когато отпътува сам-самичък за Южна Италия. Лече му обезпечава аставник, само че началото не е елементарно, нашият живее в интернат. В Лече обаче треньор е чешкият виртуоз Зденек Земан, който се впечатлява от Божинов. И го взема от юношите в първия отбор. Не единствено! Гениалният Земан пуска в игра Валери, когато българчето е на 15 години и 11 месеца! Рекорд тогава в италианския футбол за най-млад чужденец. След първи гол, популярност, пари и… мацки. Момичетата стартират да се лепят като мухи на мед за Валери, който продължава да наподобява като мъж спрямо връстниците си.

Сам признава, че прави сефтето в секса на 13 години с кака и толкоз му се услажда, че не пропуща опция да „ означи “ и в леглото. Бройките първоначално по предписание са по-възрастни от Валери, някои от тях може да са му лели. От дребен Божинов има и друга линия - харчи с необятни пръсти. Компаниите в Лече живеят на негова сметка. Той черпи по заведенията, а и от тълпите последователки постоянно има и за приятелите. „ Много одобрявам дамите, само че желая да съм с всичките. Българките нямат равни “, е мотото на младия плейбой.



Певицата Алисия е първата му сериозна връзка

Божинов е на 18, когато България се класира на европейски финали. Селекционерът Пламен Марков го взема един-два пъти, само че не разчита доста на него. Цялата ни футболна общественост обаче желае вундеркинда в състава за Евро 2004 в Португалия. И Божинката се качва в самолета, въпреки да записва единствено 44 минути против Италия в безсмисления трети мач. Но се включва мощно и критиците засипват Марков с огън за какво не е пуснал по-рано нападателя.

Акулите обаче кръжат над гения, който, въпреки и още младеж, е в пика на славата. Същият Корвино, към този момент състезателен шеф на Фиорентина, заплаща колосалните 13 милиона евро на Лече за любимеца си. Валери започва летящо във Флоренция, само че тогава настава началото на серия прехвърляния, при които българинът рядко улучва. Така да вземем за пример е сменен с румънеца Муту от Ювентус. Тогава „ Старата госпожа “ е в серия „ Б “, само че кой може да откаже на подобен клуб с митове като Дел Пиеро и Буфон. Юве се връща в елита, само че не задържа Божинката. Следва връщане във Флоренция и бърз трансфер в Манчестър Сити дружно с Мартин Петров, тогава в Атлетико Мадрид. Сумата е добра - близо 8 млн. евро, а „ жителите “ раздават обилно заплати, въпреки и надалеч от актуалните равнища.



С Николета като младоженци

На Валери му писва за малко да сменя дамите и колите


Хваща се сякаш съществено с певицата Алисия, в чийто клип „ Карамел “ взе участие полугол. През 2007 година им се ражда наследник Валери, който сега също обикаля школите на София. Серия от изневери поставят бързо завършек на връзката с Ася, както е същинското име на момичето от квартал „ Дружба “.



Сръбкинята Биляна има какво да покаже

Не му потръгва и в Англия. Бързо получава тежка травма, следва 6-месечно възобновяване. И нова сериозна контузия още в първия мач. Тук някъде кариерата на Божигол се пречупва и потегля надолу.

Не и мачът му с плеймейтките. Той ги сменя през вечер, от време на време по две на вечер. Прочутата Златка Райкова дава изявление, че Божинов нахалства за тройка с нея и друга плеймейтка. Години по-късно медиите в Белград също гръмват за групови подвизи на мачото.

Накрая Валери открадва от Николай Михайлов фамозната пловдивчанка Николета Лозанова. През 2011-а двамата скрепяват връзката с брак. Сватбата в Правец събира фамозни чалгаджии, миски и на места някой футболист, защото е разгарът на сезона. Николета е бременна с дъщеричката Никол, която се ражда през 2012 година. След раждането влюбените гълъби си спретват нов брачен ритуал на остров Бора Бора. Пълна идилия, която трае три години. Според плеймейтката двамата не кръшкали, само че грабели толкоз мощно от живота, че връзката им се изчерпала бързо. Дали е по този начин? Само Божинов знае!

Междувременно стартират безкрайните странствания на Валери



Младият Валери в първия си сезон в Лече

Всяка година той сменя по един, даже по два отбора. За малко да премине в ЦСКА, като тренира с „ алените “ по времето на „ Титаните “, само че тогава идва хубава оферта за Италия. Все отново пристава на различен български гранд - „ Левски “, годината е 2014-а. Още два пъти ще се връща на „ Герена “, а сърцето му остава вечно „ синьо “.

Единствено се задържа два сезона в сръбския „ Партизан “. Обожава Белград, който му предлага  първокласен футбол, хубави ястия и секси мацки. И Божинката граби с шепи! Там обаче следващата кака го вкарва за по-постоянно в леглото. Става въпрос за 11години по-възрастната Биляна Дол. Сръбкинята си пада по футболисти, като има на сметката си брак с Томас Дол. Името приказва доста на по-възрастните ентусиасти. Бившият халф е един от положителните национали на Германска демократична република, а след това на Германия, след края на кариерата става порядъчен треньор. Само че е роден тъкмо 20 години преди Божинката и умерено може  да му бъде татко.

Очаквано, връзката на Валери и Биляна не върви по мед и масло. Каката го следва и в Китай, даже във Враца! Според слуховете под Околчица търпението от безкрайните изневери се изчерпва, когато Биляна хваща българина на шаблон с къпана локална мома в хотелската му стая.

„ Бях до него, когато претърпя спадове и когато се връщаше на върха... и в Китай, и във Враца бях до него.

Но явно това не беше задоволително и неговите нагони са по-силни от това. Не става въпрос, че любовта е свършила, само че неговите заболели нагони и желанието да ги задоволява ме нараниха като жена...

Желая му всичкото благополучие в живота, само че Биляна Дол, само че жена, която да го обича и поддържа като мен, няма да откри в никакъв случай. Край! “, написа бясната Биляна през 2019 година.

Наистина, първият му престой в Ботев (Враца) е извънредно мощен и на процедура последният сериозен в дългата кариера на Божинов. Той вкарва 7 гола в 11 мача, в това число за популярна победа на „ Герена “. Следват следващите няколко местения по оста Враца-Подуяне-Италия, с цел да пристигна краят в столичния Септември.

На другия завършек на континента - в Манчестър, тъкмо в този миг е напът да завърши и една друга фамозна кариера, тази на Роналдо. Друго момче от шампионатите във Франция, което свети наред с дребния Божинов. И различен прочут плейбой. Кристиано обаче избра сложния път на яростен труд и безкрайни тренировки. Нашето момче се понесе по течението на безгрижието. Но сигурно футболното премеждие на Божинката няма да спре дотук. Нито манекенките в леглото му, нито лафовете пред сътрудници и публицисти.

Хитът му като плейбой: „ Малко коте, секс има ли “



Студентката Ива, която не отхвърли офертата на Валери

„ Малко коте, секс има ли “, написа Валери Божинов на студентката Ива Стаменова, до момента в който рита за белградския Партизан. Тогава той е съотборник с Иван Бандаловски, който, допуска се, предлага хубавицата на Божигол.

Приятелка на Ива вади чата пред медии и репликата става цялостен шлагер! Е, твърди се, че самото „ коте “ е пуснало услужливо кореспонденцията за реклама, само че кой знае...

В общи линии, футболистът упорства красивото момиче да отиде при него в Белград за една вечер и дава обещание да <210> купи билет. Божинов предлага на студентката да вземе със себе си и някоя другарка.

Разговора стартира плейбоят, който написа: " Малко коте, секс има ли, казвай? ". Малко по-късно прибавя " С мен не искаш, а с други го правиш ".

След 40-минутен чат обаче той съумява да накара момичето да го посети в Сърбия. " Мале, толкоз надалеч поради мъж не съм ходила ", написа студентката.

Чатът ражда десетки колажи и мемета. С позволение на Божинката дизайнерка пуска и тениски с паметния лаф.

" Малко коте " го употребявам от доста време, не е от през вчерашния ден. Това не е послание към дадената госпожица. Всеки, който ме познава добре, може да го удостовери ", признава по-късно той в изявление.

" Малко коте " идва от сръбското „ мали маци ”. Излизам тук с едно момиче, сръбкиня, моя другарка, аз я назовавам " мали маци ". И като си приказваме - без значение дали е по телефона, или си пишем, моето послание към нея е " мали маци ", изяснява Божинов. Той споделя и че в Инстаграм могат да се намерят негови мнения ”мали маци ” на фотоси на въпросната сръбкиня.

”И всички в Партизан ми викат " мали маци ". Ето, за първи път описвам историята за дребното коте. Като си приказвам със съотборници или другари, също си споделяме ”малко коте ”, „ котарак ”. Аз съм самичък и мога да върша каквото си желая. Обичам да си споделям с красиви дами, не го укривам. Не бих споделил, че ми е уязвимост, само че обичам да си пиша с девойки ”, споделя още футболистът.

Валери Божинов ражда футболни лафове с не по-малка периодичност от Пената. Включванията му от автомобила, в които разсъждава или пее, жестовете, които прави към съотборници и врагове, стават незабавно “вайръл ”. Ето някои от паметните му реплики: 
Човек единствено когато знае к’во му е, единствено аз си знам к’во ми е
Не го укривам, че в последните три години животът ми се прекатурна на 360 градуса.

Аз съм състезател за огромни тимове, желая още веднъж да играя в националния тим.

Повече се мисли, повече се размишлява. Накратко - по-зрял съм към този момент. За 15 година в Италия научих доста, израснах като мъж, а и манталитетът ми е малко италиански. Така съзрях и станах огромен.

Класата е безконечна! Имам всички качества за един футболист.

Враца е като Ню Йорк.

Ще бъде Божие наказване, в случай че ме няма във футбола.

Аз съм принцът на Дубай.

Имах гений да играя в Реал Мадрид, само че и в този момент ставам за Милан.

Валери е жив! Всички се чудят по какъв начин си намирам единствено хубави тимове.

Трепни, трепни, трепере- те-е-е-е.

Човек единствено когато знае к’во му е, единствено аз си знам к’во ми е.

Аз не одобрявам да пристигам откъм гърба, тъй като откъм гърба е откъм гърба. Имам потребност да мисля в начело.

Да треперят Тони Найка, Иконата, Асенчо Таксито, Влади Гаджев, всички да треперят. ТРЕПНИИИИ! Тони Найкаааа, Трепнииии, ТРЕПЕРИИИИ...

Имаме трима топ футболисти, нали по този начин? Христо Стоичков, легенда и икона, безспорен No1, по-късно е Митко Бербатов, и след това съм аз. Това сме в България - Стоичков, Бербо и Божинов.

Честно да си призная, скърбя, че не съм се родил в Сърбия. Толкова съм отвра- загар от българите. Ние идваме в Сърбия и хората ни носят на ръце. Не ни дават да плащаме сметките в заведенията за хранене и кафетата. А у нас! Болно и жално ми е, че са такива българите.

България си обичам аз. Дори, мисля, че единствено един футболист може би има татуирано българското знаме...

За мен т`ва е дамата на моите фантазии. Преди два дни º споделих: “Ако не си ми щерка, бих се оженил за тебе, бих те чакал ”, и тя ми отговори: “Aма аз съм дете ”. “Да, знам, че си дете, ти си моя щерка.

Аз съм Генерал Божигол!

 

Ники Михайлов му гледа децата, Биляна сдобрява някогашните



Валери с двете си деца

Във футбола се майтапят, че Валери Божинов прави деца, а Ники Михайлов ги гледа. Така се получава на процедура, въпреки и при започване на драмите. Припомняме, Божинката е с Алисия, когато се залюбва с Николета. Последната е „ изобретение “ на Ники Михайлов още до момента в който приключва учебно заведение в Пловдив, върви с руса коса и няма силикон. Валери даже предлага да успокоят топката, в случай че Николета още обича вратаря. Но сърцето на плеймейтката тогава избира Божигол.

Като възмездие, може би, Ники Михайлов се залюбва с Алисия, която е млада майка със сина Валери-младши. Синът на Боби се отнася бащински с детето. След раздялата на Валери с Николета обаче вратарят не устоя и се събира със остарялата обич. До ден сегашен е с Николета. Там заварва дребната Никол, за която също поставя грижи.

Четворката живее в естетика, само че не всеки път е било по този начин. Според клюкарите Алисия не може да преживее, че по този начин и не става младоженка, Божинов подвига женитба с Николета. Тя подвига телефона и му споделя „ Честито, бъди благополучен с. к… “, като римува името на съперничката с нецензурна дума.

Самият Валери и Ники в никакъв случай нямат забележими проблеми между тях. Баджанаците няколко пъти се постанова да бъдат съотборници в Левски и в националния. Омразата сред дамите обаче е пословична.



С баджанака Ники се схващат чудесно

 

Интересното е, че ги сдобрява Биляна Дол, огромната сръбска обич в живота на Божинката. Чужденката признава след раздялата в чат с почитателите:

  " Николета е най-красивата жена в България ". Сръбкинята засипва с похвали и Алисия, откакто бе запитана и за нея: " Обожавам тази жена. Има красива душа. Страхотен другар и супер майка. А в случай че знаете по какъв начин готви... ".

Самият Валери е в отлични връзки с някогашните, като се вижда постоянно с децата. Той е оставил на Алисия някогашния им баровски апартамент в квартал „ Изток “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР