Валентино Роси създаде академията за пилоти VR46 през 2013 година,

...
Валентино Роси създаде академията за пилоти VR46 през 2013 година,
Коментари Харесай

Роси коментира съперничеството на Баная и Бедзеки

Валентино Роси сътвори академията за водачи VR46 през 2013 година, като концепцията беше тя да помогне на развиването на млади и надарени водачи. В момента академията има четирима водачи в MotoGP: Франко Морбидели, Франческо Баная, Лука Марини и Марко Бедзеки.

Досега единствено Баная и Морбидели имат международни трофеи от тези четирима водачи, като Пеко стана международен първенец в MotoGP предходната година. 10 години след основаването на академията Роси призна, че е сюрпризиран от постигнатите резултати.

“Мисля, че се справихме чудесно с академията - съобщи италианецът. - Не съм очаквал толкоз положителни резултати за толкоз малко време. Фактът, че Баная завоюва международната купа в сезона след моето отдръпване е неповторим знак за последователност. ”
 Роси: Бедзеки може да се бори за международната купа Роси: Бедзеки може да се бори за международната купа
Доктора изясни, че има доста забавно съревнование сред Баная и Бедзеки - двамата водачи в класирането сега, като Марко има 11 точки задатък пред Баная след първите три кръга.
 Баная: Нямам виновност за рухването! Баная: Нямам виновност за рухването!
“Има съревнование сред Марко и Пеко, само че това е хубаво, чисто съревнование, почтено и лоялно. Те упражняват при мен в ранчото и това им оказва помощ да продължат да се развиват. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР