Валентина и Алексей се готвели да се женят. Те били

...
Валентина и Алексей се готвели да се женят. Те били
Коментари Харесай

„Няма да има сватба! Апартаментът трябва да е общ!” – извикал младоженецът в последния миг…

Валентина и Алексей се готвели да се женят. Те били дружно отдавна, към шест години.

На процедура живеели живот, просто нямали регистриран брак. И по този начин, решили да узаконят връзката.

Родителите на Валентина решили да подарят на младоженците брачен подарък – апартамент. Едностаен, дребен, само че въпреки всичко техен. Преди това двамата живеели чартърен.

Родителите организирали съвет, на който решили кой какъв брой да отдели пари за подаръка.

Оказало се, че родителите на Алексей не можели да оказват помощ доста и тяхната инвестиция се оценявала на 15% от цената на жилището. Останалата, главната част, била обезпечена от родителите на Валя.

Това не ги тормозило, защото били подготвени сами да купят апартамент, единствено и единствено щерка им да бъде щастлива.

Те одобрявали брака с Алексей, защото в продължение на няколко години видели, че той обича щерка им и е благонадежден човек.

Възникнал въпросът по какъв начин да записват жилището. За да опростят процедурата, родителите на момичето предложили следния вид.

Те ще закупят жилището сами, а парите, които родителите на Алексей са желали да влагат, щели да бъдат дадени на младата двойка като спомагателен подарък.

Това устройвало всички, както изглеждало първоначално. Апартаментът бил закупен и родителите на Валя решили да издадат контракт за подаяние на щерка си, тъй че апартаментът да й принадлежи. И тогава Алексей се обадил.

„ В този случай няма да има женитба! “ – споделил мъжът.

„ Защо? “ – не повярвала на ушите си булката.

„ Апартаментът трябваше да бъде общ, само че се оказва, че аз оставам без нищо при бракоразвод! Все отново този парцел не сме го придобили дружно, а е добит преди брака! ”. — благоразумно отбелязал бъдещият брачен партньор.

„ Още не сме се оженили, а към този момент мислиш за бракоразвод? “ – проплакала Валя.

„ Трябва да обмислим всичко авансово! “ – дал отговор Алексей.

„ Значи апартаментът е платен с парите на родителите ми и това е тяхно решение! Трябва да се радваш, че ще имаме лично място! После ще си стъпим на краката, ще продадем едностайния апартамент и ще купим двустаен, ще бъде взаимно добито имущество! “ – убеждавала го Валя.

„ Не, няма да стане! Никога не се знае нищо! “ – споделил Алексей.

„ Слушай, аз не разделям имуществото на твое и мое! На кого му пука? Всичко е наше! Да не се караме за дреболии! — убеждавала го момичето.

„ Нека тогава ни го разделят на равни елементи! “ – настоял мъжът.

Двамата спорили до самия край. В последна сметка Алексей се отказал. Той се съгласил апартаментът публично да принадлежи на бъдещата му брачна половинка.

След сватбата той дълго се извинявал, като споделил, че самият той не знаел какво му е станало. Той похарчил парите, които родителите на Алексей дали на младата двойка, за ремонт на новия им дом.

Година и половина по-късно двамата имали наследник. Те продали едностайния си апартамент и закупили двустаен, който записали на детето си. Този вид устройвал и двамата.

Няма потребност да се притискате до стената, подозирайки всички и всичко и вярвайки, че ще бъдете излъгани. Струва си да се научите да се доверявате на хората, изключително на околните.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР