Валентин Радев: Опозицията прекъсна изненадващо дебатите по вота на недовериеЗа

...
Валентин Радев: Опозицията прекъсна изненадващо дебатите по вота на недовериеЗа
Коментари Харесай

Валентин Радев: Опозицията прекъсна изненадващо дебатите по вота на недоверие
Валентин Радев: Опозицията прекъсна изненадващо дебатите по вота на съмнение
За мен беше изненада, че прекъснаха дебатите по вота на съмнение. Не ГЕРБ реши, че няма потребност от диспути. Ние бяхме готови. Останах учуден, че никой от опозицията не желае да приказва. Не изчерпаха времето за изявления.

Това сподели пред Българска национална телевизия вътрешният министър Валентин Радев.

По думите на министъра падат грабежите през последните години. Всички желаеме разкриваемостта да е по-голяма. При срещите си с кметовете, не чух един да стане и да подлага на критика. Купуваме коли, дойдоха към 500 нови. Нека кажат какво желаят, аз споделих, че ще отида в Народното събрание и ще се удрям за тези претенции. Платихме униформите - 17.5 млн. лв.. Вдигнахме заплатите 15-20 %, сподели Радев.

За случая с избягалия задържан от пловдивския арест министърът съобщи, че това е „ значителен пропуск на служителите на реда, незабавно спряхме отпуската на шефа на Районното ръководство. Възползвал се е от нарушаване на разпоредбите. Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив ще реши каква отговорност да бъде понесена “. Радев посочи, че мъжът е пуснат до тоалетна, която не е била с по-засилени ограничения за сигурност.

Избягалият в Ловеч го хванахме за 52 часа, аз се пробвам като министър да виждам трендовете, добави Радев и сподели, че множеството избягали пандизчии биват хванати.

Министърът разяснява и акциите от последните дни в Ботевград. „ В Ботевград има арестувани - синът на Пелов и други, не мога да описвам, внимаваме постоянно какво описваме, стопанин на досъдебното произвеждане е прокуратурата “, съобщи Радев.

Полицията не е премерила силите, с които отива. Има кой да осъди тези, които са вдигали звук. Не може да отидат 2-3-5 служители на реда против 50-100 души. Доколкото знам не е имало приложимост на оръжие, води се инспекция. Нашата неточност е, че не успяхме да опазим Пелов, пазим всички жители, стъпка ни трябваше, с цел да предотвратим две жертви. Продължаваме да получаваме сигнали за другия избягал пандизчия - Радослав Колев, уточни министърът. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР