Валентин Христов, за когото разследващите твърдят, че издирват във връзка

...
Валентин Христов, за когото разследващите твърдят, че издирват във връзка
Коментари Харесай

Арестуваният в Гърция за камиона-ковчег отрича обвиненията

Валентин Христов, за който проверяващите настояват, че търсят по отношение на камиона-ковчег край село Локорско, се обади в бТВ, с цел да изкаже своята версия. Пред малкия екран той съобщи, че от медиите е схванал, че се търси.

„ Прибирам се в България, аз не съм се укривал. В петък към 10:30 часа напуснах страната - имах планувана бизнес среща преди две седмици “, твърди Христов. Той посочи, че е излязъл от страната часове преди въобще да се разбере за случая.
-->
По думите му той е някогашен чиновник на Гранична полиция. Напуснал Министерство на вътрешните работи преди 10-12 години. Признава, че е в другарски връзки със посочения за началник на групата Виктор Кузмов. „ Нямам нищо общо със случая. Никога не са ми предложили и не съм взел участие в сходни действия “, сподели Христов.

По време на диалога Христов съобщи, че пътува към България и ще се яви в полицията за изясняване на случая. Малко по-късно обаче стана ясно, че той е арестуван в Гърция.

Пред Българска телеграфна агенция заместител градският прокурор на София Христо Кръстев удостовери, че по случая със починалите 18 мигранти край София, на гръцки граничен пункт е арестуван мъж и гръцките управляващи ще преценят по какъв начин той да бъде екстрадиран за България.

Мъжът е арестуван сега, в който е опитвал да напусне Гърция. Очаква се той да остане в гръцки арест до два месеца, до момента в който южната ни съседка завърши процедурата по екстрадиция. Ако обаче се съгласи да бъде екстрадиран, връщането му у нас може да стане по ускорена процедура.

Софийската градска прокуратура на следващия ден ще изиска непрекъснатия арест на петимата други арестувани в България, упрекнати за съпричастие към гибелта на осемнадесетте мигранти. Очаква се Софийският градски съд да се произнесе на следващия ден в следобедните часове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР