Валентин Братоев обяви, че няма да се връща в родината,

...
Валентин Братоев обяви, че няма да се връща в родината,
Коментари Харесай

Без Вальо Братоев в олимпийската квалификация

Валентин Братоев разгласи, че няма да се връща в родината, с цел да се причисли в сряда към лагера на мъжкия ни народен тим по волейбол. Посрещачът изясни пред dsport.bg своите аргументи да не желае да се приготвя и да бъде част от олимпийската подготовка от 5 до 10 януари в Берлин.

Както Вальо, по този начин и брат му Георги, дружно с Николай Николов, не попаднаха в състава на Силвано Пранди за предходната олимпийска подготовка, само че влязоха в разширения избор от 28 играчи на селекционера. Предстои обаче да се разбере до часове точният избор от 15 индивида на Пранди за лагера в София и шампионата в Берлин.

Валентин Братоев описа също за клубния си тим и по какъв начин се живее в Катар. „ Не, няма да пътувам до България да се причисля към националния тим. Получих повиквателна, само че няма да мога. Имам няколко контузии, от които виждам да се отърва, с цел да мога да довърша сезона тук. Това е главната причина “.

„ Силвано Пранди ми изпрати известие и ме попита дали желая да се включва в националния тим. Аз като цяла имам такова предпочитание, само че в действителност имам неща, които би трябвало да разреша и не ми разрешава да бъда пълностоен в това, което правя.  Да довърши това, което е почнал, с хората. Имаше известни търкания. Не е опрял тъкмо до мен. Не съм аз индивидът, който ще позволява проблемите на Силвано. С наслаждение бих оказал помощ, само че с по този начин обрисувалата се обстановка от предходната година, в моята глава няма смисъл да вземам участие в националния. За в бъдеще времето ще си покаже “.

„ Не бих споделил, че се усещам наскърбен. Имаше някакви моментни обстановки, само че това е обикновено, един път те взимат, един път не. Пранди изрази своето мнение по отношение на обстановката, която се случи там. Каза, че спортно механически ние не сме му трябвали. Аз от предходната година не съм се трансформирал, на същото равнище съм. По-скоро не бих приключил работа. Пък и имам някои болежки. Сега ми се открива шанса да поработя физически, с цел да ги отстраня и да не се повтарят в бъдеще. Тука не са доста мачове, само че е тежко. Играе се на всеки четири дни, тренира се доста и интензивно “.

„ Има доста време до Лигата на нациите следващата година. Не се знае. Стискам палци, нека момчетата съумеят да се класират на Олимпиада. Ако следващата година се усещам добре и съм здрав, кой знае? “

„ Шансовете ни за класиране за Токио не са доста огромни. Същите шансове са и за останалите тимове. В последна сметка единствено един тим отива. Словения сподели волейбол на доста положително равнище, Холандия не е слаб тим никога, от нашата рогозка е. Нищо не е невероятно, в случай че момчетата са здрави и нямат проблеми “.

„ В момента в Доха е слънчево. Липсва ми България. Използвам времето си за физическа подготовка. 9 от 9 победи постигнахме с Ал Араби в първия полусезон. Отборът е обичайно мощен, само че последните години нищо не е спечелил. Вписах се в катарския ми клуб. Само 1-2 са локални състезатели, всички други са интернационални. Има момчета от Бразилия и поляк. Не мога да седнал съм повече от 5 минути на открито, доста е топло. Физически съм добре плюс някои болежки, само че годинките напредват, обикновено. Предстоят ни още девет мача, тук не се играе плейоф, а както във футбола. Накрая теглиш чертата, който има повече победи, той е първенец. За в този момент нямам загуба и се надявам да успеем да удържим до дъно. След това имаме Арабска Купа в Египет, по-късно Купа на Емира “.

„ Семейството ми се усеща добре в Катар. Лошото е, че няма доста зеленина и децата няма къде да играят. Не приказват още езика и не могат да споделят с другите деца. Има доста българи. За момента е приятна конюнктура. Идва Коледа, ще честваме, а след това не преставам с Ал Араби “, приключи Валентин Братоев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР