Ваксините срещу COVID-19, които са създадени и се използват сега,

...
Ваксините срещу COVID-19, които са създадени и се използват сега,
Коментари Харесай

Нова лудост. Кога ваксините стават неефективни

Ваксините против COVID-19, които са основани и се употребяват в този момент, може да се окажат неработещи след една година. Причина е появяването на нови варианти на вируса, които не се повлияват от тях, написа в. " Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция.

Това е мнението на 77 специалисти - епидемиолози и вирусолози от 28 страни, които са взели присъединяване в анкета, проведена от обединяването " Алианс за ваксини за хората ".

Две трети от специалистите смятат, че новите варианти, които ще се нуждаят от основаване на второ потомство ваксини, могат да получат необятно разпространяване в света през идващите 12 месеца.

По мнението на една трета от запитаните, новите ваксини ще бъдат нужни на света единствено след 9 месеца.

Участниците в допитването подчертали, че в тези страни, в които равнището на имунизация остане ниско, новите генетични разновидности на ковид ще имат по-големи шансове за разработване на резистентност към препаратите от първото потомство.

" Нови разновидности пораждат всеки ден и от време на време намират ниша, която им дава преимущества пред предшествениците им. Тези разновидности, които имат шанса да я открият, ще могат по-ефикасно да се популяризират.

В някои случаи те ще могат да заобикалят реакцията на имунитета към предходните варианти, съобщи доцентът по епидемиология към Йейлския университет Грег Гонсалвес.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР