Ваксините работят, предотвратяват хоспитализацията, тежкото боледуване и смъртта. Делта вариантът

...
Ваксините работят, предотвратяват хоспитализацията, тежкото боледуване и смъртта. Делта вариантът
Коментари Харесай

Голям експерт каза огромния проблем на ваксинацията у нас

Ваксините работят, предотвратяват хоспитализацията, тежкото боледуване и гибелта. Делта разновидността пробива, повече хора се заразяват, само че това заразяване, в случай че не води до трайни съществени последици, може да се одобри.

Всяка ваксина позволява концепцията за пробив, няма гаранция на 100 %, че ваксинираните няма да се заразят при никоя ваксина. Това сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " проф. Доброслав Кюркчиев, шеф на лабораторията по клинична имунология в болница " Свети Иван Рилски ".

По думите му се следи параноя, незнание и боязън във връзка с имунизацията.

" Ако този вирус не си отиде, само че го превърнем в един от многото вируси, които от време на време ни тормозят, без да ни вкарват в лечебни заведения и без да умираме от тях, задачата на имунизацията е изпълнена. Аз съм с три дози, нямам нищо срещу следващата година да си сложа и четвърта, в случай че се постанова. Както си повеждам колата на механически обзор, по този начин и ще се имунизирам годишно ", добави проф. Доброслав Кюркчиев.

Той разясни, че хората с клетъчен имунитет значително са защитени. Според него концепцията е COVID-19 да се трансформира в продължителен вирус. Проф. Доброслав Кюркчиев посъветва хората, които са преболедували, да се имунизират и посочи, че единственото противопоказание е алергия към някоя от съставките на имунизацията.

" Тестването на учениците трябваше да стартира от 15-и септември, има смисъл от тестването, всички възпитаници би трябвало да се върнат в клас. И при децата, и при възрастните имунизирането би трябвало да е персонален и свободен избор, не би трябвало да е наложително. Оптимист съм за медикаментите за Ковид, медицинските средства би трябвало да решат този проблем ", сподели още проф. Доброслав Кюркчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР