“Ваксините не са идеалното решение, но са единственото, което имаме

...
“Ваксините не са идеалното решение, но са единственото, което имаме
Коментари Харесай

Проф. Момеков каза ще има ли локдаун

“Ваксините не са идеалното решение, само че са единственото, което имаме за момента. Високорисковите хора би трябвало да помислят за бустер ”. Това посъветва проф. Георги Момеков, ръководител на Българско научно сдружение по фармация, в ефира на " Събуди се " по NOVA. Той цитира данни от Съединени американски щати, които демонстрират, че имунизираните, даже и без цялостен курс, умират в пъти по-рядко от неимунизираните. Очакват се нови ваксини наесен.

“Те са по този начин модифицирани, че в нашето тяло да се изработят антигени, които са от Омикрон ”, сподели професорът, само че посочи, че те са единствено бустерни дози, т.е за хора със приключен имунизационен курс. Омикрон се популяризира доста по-бързо, само че данните демонстрират, че смъртността понижава при този вид, добави специалистът.

Икономическите разтърсвания ще вършат все по-трудно въвеждането на Коронавирус ограничения, ограничаващи опциите хората да вървят на работа, разяснява още професорът.

Според него не може България да се съпоставя с Англия, където имунизираните са доста по-голям %. “Вземането на ограничения би трябвало да става с отчитане на действителностите у нас ”, разясни проф. Момеков. Според него, с цел да се съблюдават Коронавирус рестриктивните мерки у нас е нужна разяснителна акция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР