Ваксинираните срещу COVID-19 в Афганистан са вече към 7 милиона,

...
Ваксинираните срещу COVID-19 в Афганистан са вече към 7 милиона,
Коментари Харесай

Няма мърдане. Талибаните ваксинират Афганистан

Ваксинираните против COVID-19 в Афганистан са към този момент към 7 милиона, или близо 18 на 100 от цялото население на страната. Това съобщи прессекретарят на здравното министерство в талибанското държавно управление Джавид Хажир, съобщи организацията.

Около 3 милиона афганистанци се имунизираха, откакто властта беше поета от талибанското придвижване, акцентира представителят. Кампанията за имунизация протича сполучливо и държавното управление се надява " ваксини да получат всички нуждаещи се ", добави той.

Назначеният от талибаните здравен министър Каландар Ибад сподели, че обстановката с ковид в Афганистан е нормализирана, откогато управляващите прекъснаха през август постоянните въздушни връзки със прилежащите страни и затвориха границите. Той прояви интерес към доставки на ваксини от Русия.

Здравната обстановка в Афганистан остава извънредно тежка заради неналичието на нужни лекарства и дефицита на експерти.

15 страни членки на Европейския съюз са се съгласили да одобряват 40 000 афганистанци. Решението е взето на срещата на вътрешните министри от блока нощес, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, представена от Френс прес.Най-много ще отидат в Германия - 25 000, Нидерландия ще одобри 3159-има, а Испания и Франция - по 2 500, написа в документ, с който се е сдобила организацията, предава БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР