Ваксинационният сертификат на френския президент Еманюел Макрон с неговите лични

...
Ваксинационният сертификат на френския президент Еманюел Макрон с неговите лични
Коментари Харесай

COVID паспорта на Макрон изтече в мрежата с любопитни данни

Ваксинационният документ на френския президент Еманюел Макрон с неговите персонални данни циркулира в обществените медии, съобщи ДПА. В документа има името, рождената дата и персонализиран QR код.

Елисейският замък сподели, че нарочни или инцидентни дейности са довели до разпространяването на частен документ онлайн.

Някои измежду личния състав на Макрон евентуално е популяризирал документа на президента, макар че желанието към този момент не е ясно, показва президентството. Френските здравни управляващи също имат достъп до централизирана база данни на здравното обезпечаване, в която се съхраняват документите за коронавирусната имунизация.

QR кодовете, като тези фигуриращи в документа за имунизация, се изискват за посещаване на културни обекти, кафенета и заведения за хранене и за пътешестване със самолети и влакове в страната.

Френската държавна работа за здравно обезпечаване сподели пред ДПА, че виновните са здравни служащи, които са нарушили разпоредбите, давайки достъп до данните, нарушавайки професионалния етичен кодекс.

Макрон бе диагностициран с ковид през декември. Той заяви, че е получил една доза от имунизациите против ковид през май. Втора доза при него не била приложена точно поради прекараната коронавирусна болест, допълват френски електронни издания.

Ваксинацията на Макрон и на първата дама Брижит, която също е карала вируса, бе публично на 31 май, макар че фрагменти от нея нямаше, до момента в който в медиите бяха оповестени фрагменти от имунизациите на здравния министър Оливие Веран и на премиера Жан Кастекс, написа уеб сайтът " Вальор актюел ".

Изданието прибавя, че уеб сайтът " Медиапарт " е разкрил нещо любопитно във връзка точно със документа на Макрон.

Сайтът съумял да получи достъп до документа на президента и първата дама през гореспоменатата база данни. От документа изглеждало, че имунизацията на Макрон е направена на 13 юли, т.е. ден откакто президентът разгласи, че се планува разширено потребление на френските здравни документи и че за някои специалности имунизацията ще е наложителна.

" Медиапарт " е повдигнала пред Елисейския замък въпроса за разминаването на датите във имунизацията на Макрон. Президентството е отвърнало сбито, че това се дължало на човешка неточност при подаването по електронен път към френското здравно обезпечаване на документите, потвърждаващи датата на имунизацията на президента. Станало е комплициране на датата на слагането на имунизацията (31 май) с датата на предаване на документите за имунизацията (13 юли). Същият проблем обаче няма по отношение на имунизацията на първата дама Брижит и предаването още на 31 май на документи за нейното имунизиране, написа " Вальор актюел ".

Говорителят на френското държавно управление Габриел Атал сподели, че на президента ще бъде генериран нов QR код, а остарелият ще бъде дезактивиран.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР