Ваксината Pfizer-BioNTech е 94% ефективна срещу хоспитализация след една доза

...
Ваксината Pfizer-BioNTech е 94% ефективна срещу хоспитализация след една доза
Коментари Харесай

Ето ефикасните ваксини срещу индийския щам

Ваксината Pfizer-BioNTech е 94% ефикасна против хоспитализация след една доза и 96% ефикасна против хоспитализация след две дози. AstraZeneca е 71% ефикасна след една доза и 92% ефикасна след две дози. Това откри изследване на PHE, очакващо партньорска инспекция.

Ефикасността против симптоматично заболяване от делта разновидността за Pfizer-BioNTech е 36% след една доза и 88% след две дози. За AstraZeneca това е 30% след една доза и 67% след две.

" Това не значи, че няма отбрана. Но несъмнено има понижена отбрана против единствено зараза или асимптоматично леко заболяване, изключително с една доза, само че също и с две дози ”, ",  коментира Диипти Гурдасани, клиничен епидемиолог в университет кралица Мери в Лондон.

" Вариантът Делта е на път да се трансформира в преобладаващ вид в международен мащаб заради нарасналата си преносимост ", съобщи и  Главният академик на Световната здравна организация - СЗО Соумя Сваминатан съобщи по време на конференция.

Делта разновидността към този момент участва допълнително от 80 страни. По-трансмитивен от алфа разновидността, той поражда опасения за по-нататъшни загуби на човешки живот и ограничаващи ограничения, написа " Дойче веле ".

Докато Индия се бори със смъртоносна втора вълна, Англия следи повишаване на случаите на COVID-19 макар имунизациите. Германия също е внимателна във връзка на друга вълна, подтикната от делта разновидността.

" Това е разновидност, която евентуално е обвързвана още веднъж с по-добро отбягване на имунизациите и вероятно даже с нараснала преносимост ", сподели Гурдасани. " Все още не знаем свойствата на този нов вид с тази съответна разновидност. "

Изследванията на PHE откриха, че делта разновидността е обвързван с 64% повишен късмет за предаване спрямо алфа разновидността (B.1.1.7), разпознат за първи път в Обединеното кралство

В съпоставяне с алфа разновидността, делта разновидността е по-вероятно да аргументи хоспитализация, съгласно PHE.

Все още има малко данни дали делта разновидността предизвиква повече смъртни случаи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР